NA24.no

Aftenposten.no brøt med egne regler

Foto: Junge, Heiko (SCANPIX)
Ble felt i PFU etter Lommemannen-illustrasjon.

Aftenposten.no var klaget inn for Pressens Faglige Utvalg av en onkel av en av barna som var utsatt for overgrep av «Lommemannen».

Ga detaljer om ofrene
Nettavisen hadde i en artikkel om saken en kartillustrasjon hvor de viste hvor Lommemannen hadde operert og leserne kunne klikke på stedene for å få opp detaljer om overgrepene. Klageren mente illustrasjonen, hvor leserne fikk detaljer om sted, dato, klokkeslett, offerets fødselsår og detaljer om overgrepet, kunne bidra til å identifisere ofrene for overgrepene.

«Aftenposten har gitt en beklagelse overfor klageren. Det vises fra redaksjonens side til at publiseringen ikke var i overensstemmelse med avisens/nettstedets egne etiske normer. I ettertid ser man at man kunne fått fram det ønskede fokuset på alvorligheten i overgrepene uten å koble dette til tid og sted», heter det i PFU-klagen.

Ikke nok å beklage
Utvalget mener beklagelsen ikke er tilstrekkelig til å slippe fellelse.

«Utvalget merker seg at Aftenposten har beklaget måten artikkelen og kartillustrasjonen ble publisert på, og at redaksjonen endret framstillingsmåten når man ble gjort oppmerksom på konsekvensene. Likevel kan ikke utvalget se at dette oppveier det opprinnelige overtrampet. Aftenposten (nett) har brutt god presseskikk», heter det i utvalgets uttalelse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere