NA24.no

Alf ber politikerne om hjelp

TV2 mobiliserer vestlandspolitikere for å få viljen sin hos Trond Giske.

TV2 ønsker å få i stand en ny avtale med staten etter at konsesjonsperioden renner ut ved utgangen av 2009. Men den kommersielle TV-kanalen ønsker bedre betingelser, ellers kan selskapets hovedkontor i Bergen ryke. Det melder Dagens Næringsliv.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

De melder mandag at TV2 ledelsen, med Alf Hildrum i spissen, lobber for å få viljen sin hos kulturminister Trond Giske. På et møte med stortingsrepresentanter som representerer Hordaland understreket Hildrum alvoret.

På møtet sa Hildrum at han økset at TV2 skulle være i Bergen, men kunne ikke love noe som helst uten at det kommer bidrag fra myndighetene.

- Derfor ønsker vi en dialog med myndighetene om en avtale eller forlenget konsesjon som gjør det mulig å fortsette som allmennkringkaster, styrt fra et hovedkontor i Bergen, sa Hildrum ifølge Dagens Næringsliv.

Blant annet ønsker TV2 seg maktoverføring fra distributørene som Canal Digital og GET til TV2 og TV Norge, da gjennom fritt kanalvalg samt mer liberale reklameregler.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere