*Nettavisen* Økonomi.

Alibaba kan kjøpe Yahoo

Foto: Paul Sakuma (AP Photo)

Kan kjøpe sin største Investor.

Seks år etter Yahoo betalte mer enn 1 milliard dollar for å bli den største investoren i Alibaba Group Holding Ltd, kan det nå være en potensiell overtakelse fra ett kinesisk Internett-selskap, melder Bloomberg .

- Vi er svært interessert i Yahoo fordi vår Alibaba Group er så viktig for Yahoo, og Yahoo er også svært viktig for oss, sa Alibaba styreleder Jack Ma på ett Stanford University arrangement nær Palo Alto, California, 30. september.

I 2005 solgte Alibaba Group en eierandel på cirka 40 prosent til Yahoo for 1 milliard dollar. Alibaba Group opererer nå med e-handelforretning inklusive Alibaba.com og Taobao.com, i tillegg til Yahoos lokale nettsted.

Alibaba er delvis eid av Japans SoftBank Corp og Singapores Temasek Holdings Pte, ekspanderer i søkemotortjenester etter kinas dominerende e-handelmarked.

Yahoo, som ga sparken til tidligere administrerende direktør Carol Bartz i forrige måned, eier 40 prosent av Alibaba og en avtale ville gi Ma mer kontroll over det Hangzhou-baserte e-handel selskapet han grunnla for 12 år siden. Siden Yahoo kjøpte eierandelen, har det vært i skyggen av Google som en amerikansk søkemotor, mens Kinas Internett-brukere har femdoblet seg til nesten 500 millioner.

Les også: - Kan fusjon redde Yahoo og AOL

Yahoo går nå igjennom strategi og søker en ny konsernsjef etter Bartz, som ikke klarte å reversere nedgangsvektsen eller frastøte konkurransen fra Google og Facebook. Prosessen for å vurdere strategiske alternativer vil sannsynlig å ta måneder, ikke uker, ifølge et memo, som ble undertegnet av grunnleggerne Jerry Yang og David Filo og styreformann Roy Bostock.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.