NA24.no

«Alle» vil ut av Dagbladet

Sist oppdatert:
En rapport advarer om at Dagbladet kan kollapse med tilbud om sluttpakker.

Dagbladet legger opp til styrte sluttpakker. Årsaken til dette skal være at avisen kan kollapse dersom sluttpakkene gis som generelt tilbud.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Mange vil slutte
Etter det NA24 Propaganda forstår, skyldes det at en for stor andel av de ansatte ønsker sluttpakker, dersom de får tilbud om det.

I løpet av de neste to årene skal 60 årsverk kuttes i Dagbladet, 45 av disse neste år og resten i 2009.

En FAFO-rapport som ble presentert for styringsgruppen på onsdag viser at i overkant av 70 prosent av de ansatte ønsker sluttpakker. Derfor advares det mot generelle tilbud om sluttpakker fordi man da frykter at Dagbladet kan kollapse, står det i rapporten

- Jeg har ikke lyst til å kommentere innholdet i den rapporten, for det var en internrapport, sier Terje Wibe, salgs- og markedsdirektør i Dagbladet, til NA24 Propaganda.

Wibe har vært prosjektleder for nedskjæringene i Dagbladet og var også den som la frem rapporten.

Dobbelt så mange
Ved forrige nedskjæringsrunde i 2005 viste en tilsvarende rapport at 40 prosent ville ta sluttpakke dersom det kom tilbud om det.

Den gang da forsvant 80 årsverk ut av dørene som følge av nedskjæringer.

FAFO-rapporten konkluderer med at det er en generell resignasjon blant staben i avisen.

- Det folk svarer på er spørsmål om hva de vil velge av virkemiddel. Og etter forrige runde så ser folk at de som tok sluttpakke klarer seg bra, sier styremedlem i journalistklubben, Per Arne Solend, til NA24 Propaganda.

Han mener at dette også er et signal til ledelsen som de må ta med seg videre for å finne ut hvordan de skal holde på kompetansen i avisen.

Trykket stemning
Stemningen i Dagbladet er tung etter at personalet ble orientert om kuttene onsdag.

- Vi har fått beskjed om at 60 kolleger må gå, og det er det mange som har tatt dette veldig tungt og folk er preget av det. Men vi er glade for at Anne Aasheim sier hun har tro på Dagbladet, så nå må ledelsen ta stilling hva slags journalistikk vi skal drive fremover, sier Solend.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere