NA24.no

Aller-fusjon i oktober

Sist oppdatert:
Fire store blir Aller Norge AS i høst.

Norsk Aller AS, Se og Hør Forlaget AS, Allers Familie-Journal AS og Aller Spesialmedia AS blir til Aller Norge AS i oktober.

Roger Hansen, som i dag leder Allers Familie-Journal, blir administrerende direktør i det nye selskapet.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Hansen sier til NA24 Propaganda at hensikten med fusjonen er å rydde opp i selskapsstrukturen og utnytte ressursene mer effektivt.

- Vi håper å få til en styrking av markedsfunksjonen ved denne sammenslåingen. Det bør også være noe å hente på å samle administrasjon og ikke ha flere forskjellige staber. Det kommer til å bli færre toppsjefer og også færre styrehonorarer, sier Hansen.

Ole Sæther som i dag leder Norsk Aller AS skal fra oktober over i en funksjon som konsulent i Aller Norge AS.

Konsernledelsen i det nye selskapet vil, foruten Hansen, bestå av forlagsredaktør Ellen Arnstad og direktørene Tore Sannum og Rolf Hanche-Olsen. De to sistnevnte har begge sittet i konsernledelsen i konkurrenten Hjemmet Mortensen.

Sannum vil få ansvaret for ukebladene og en del av magasinporteføljen, samt Aller Forlag AS (bøker) og All Over Press.

Hanche-Olsen får ansvaret for de øvrige magasinene, foruten det overordnede ansvaret for konsernutvikling og konsernets digitale virksomhet.

Selskapet vil få en årsomsetning fra starten på ca. kr 1,1 milliard og ha 340 ansatte. I tillegg vil selskapet ha flere hel- og deleide datterselskaper.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere