NA24.no

Aller kutter 70 årsverk

Sist oppdatert:
Kuttene i mediabransjen bare fortsetter.

Administrerende direktør Roger Hansen i Aller Norge AS orienterte de ansatte i dag om at det skal kuttes 70 årsverk. Dermed fortsetter kuttene i den slitne mediabransjen. En rekke av de største mediehusene i Norge har skjært hardt blant de ansatte den siste tiden.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Ferdig med kutt i april
- Vi har i dag gått ut med et tilbud om sluttpakker og gavepensjon i forbindelse med AFP som alle ansatte får anledning til å søke på. I løpet av april måned skal vi være ferdig med den individuelle behandlingen. Vårt mål er fremdeles å forsøke å unngå oppsigelser og at nedbemanningen skjer via frivillighet, sier Hansen i en pressemelding.

Det ble kjent i januar at Aller skulle kutte kostnader på mellom 110 og 130 millioner kroner.

- Sluttpakkene gjelder fra det tidspunktet man avslutter arbeidsforholdet. Gavepensjon i forbindelse med AFP er også frivillig. Permisjoner og redusert arbeidstid er også mulige løsninger, sier Roger Hansen.

Klubbleder Ingunn Nordli sier de har hatt en åpen dialog med ledelsen om kuttprosessen.

- Nei til oppsigelser
- Redaksjonsklubben er innforstått med at vi må gjøre omfattende endringer i organisasjonen for å ruste oss for fremtiden. Vi har vært inkludert i diskusjonene om sluttpakker og nedbemanningstiltak. Vi er enige i frivillige sluttpakker og andre frivillige nedbemanningstiltak, men sier nei til oppsigelser og styrte sluttpakker, sier klubbleder Ingunn Nordli.

Sluttpakkene er satt sammen av flere elementer, ved at de inneholder 3 måneders fast lønn til alle, 0,5 måneders lønn pr. år ved ansiennitet over 6 år, 0,5 måneders lønn pr. år ved alder over 45 år, pluss 1,0 måneds lønn ved svar innen fastsatt svarfrist. I tillegg kommer ordinær oppsigelsestid som varierer fra 1 til 6 måneder. Ansiennitet over 25 år gir kroner 10.000 pr. år – begrenset oppad til kroner 50.000. Maksimal utbetaling er satt til 27,5 måneders lønn pluss inntil kroner 50.000 hvis man har vært ansatt i mer enn 30 år.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere