NA24.no

Aller kutter knallhardt

Sist oppdatert:
Aller skal redusere kostnadene med mellom 110 og 130 millioner kroner i løpet av året.

De ansatte ble orientert om planene på et allmøte i dag. Størstedelen av tiltakene skal være gjennomført innen årets utgang.

Sjekk ut NA24 Propagandas nye medieguide

- Vi må gjøre omfattende grep for å sikre våre markedslederposisjoner, og mener at det er mulig å jobbe på en annen måte og drive med lavere kostnader - uten at kundene våre skal oppleve det som negativt, sier administrerende direktør Roger Hansen i en pressemelding.

Hansen begrunner behovet for et så vidt stort kutt med usikkerheten i annonsemarkedet, opplagsutvikling, få muligheter til prisjusteringer og økt konkurranse.

Ledelsen i Aller Norge AS vil de kommende ukene i nært samarbeid med tillitsvalgte utrede hvordan innsparingene kan skje, men nedbemanning er en uunngåelig del av planene.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

I meldingen skriver Aller at tillitsvalgte og ledelse er opptatt av at dette skal være en ryddig, åpen og ansvarlig prosess.

- Redaksjonsklubben er innforstått med at vi må igjennom et omfattende innsparingsprogram for å ruste oss for fremtiden. Det har ikke vært noen uenighet med ledelsen om at det er nødvendig med tiltak. Vårt fokus blir å sikre arbeidsplassene, og fremdeles beholde den gode kvaliteten på bladene våre, sier Ingunn Nordli som er leder av redaksjonsklubben i Aller Norge AS.

Konsernet Aller Norge har en omsetning på cirka 1,4 milliarder kroner, hvorav cirka 1 milliarder kroner i morselskapet Aller Norge AS. Antall ansatte i konsernet er cirka 660, mens morselskapet har cirka 350 ansatte.

Fra før er det kjent at norges største magasin- og ukebladforlag, Hjemmet Mortensen, skal kutte kostnader på mellom 130 og 160 millioner kroner i løpet av de neste tre årene.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere