*Nettavisen* Økonomi.

Aller kutter knallhardt

Aller skal redusere kostnadene med mellom 110 og 130 millioner kroner i løpet av året.

13.01.09 10:44

De ansatte ble orientert om planene på et allmøte i dag. Størstedelen av tiltakene skal være gjennomført innen årets utgang.

Sjekk ut NA24 Propagandas nye medieguide

- Vi må gjøre omfattende grep for å sikre våre markedslederposisjoner, og mener at det er mulig å jobbe på en annen måte og drive med lavere kostnader - uten at kundene våre skal oppleve det som negativt, sier administrerende direktør Roger Hansen i en pressemelding.

Hansen begrunner behovet for et så vidt stort kutt med usikkerheten i annonsemarkedet, opplagsutvikling, få muligheter til prisjusteringer og økt konkurranse.

Ledelsen i Aller Norge AS vil de kommende ukene i nært samarbeid med tillitsvalgte utrede hvordan innsparingene kan skje, men nedbemanning er en uunngåelig del av planene.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

I meldingen skriver Aller at tillitsvalgte og ledelse er opptatt av at dette skal være en ryddig, åpen og ansvarlig prosess.

- Redaksjonsklubben er innforstått med at vi må igjennom et omfattende innsparingsprogram for å ruste oss for fremtiden. Det har ikke vært noen uenighet med ledelsen om at det er nødvendig med tiltak. Vårt fokus blir å sikre arbeidsplassene, og fremdeles beholde den gode kvaliteten på bladene våre, sier Ingunn Nordli som er leder av redaksjonsklubben i Aller Norge AS.

Konsernet Aller Norge har en omsetning på cirka 1,4 milliarder kroner, hvorav cirka 1 milliarder kroner i morselskapet Aller Norge AS. Antall ansatte i konsernet er cirka 660, mens morselskapet har cirka 350 ansatte.

Fra før er det kjent at norges største magasin- og ukebladforlag, Hjemmet Mortensen, skal kutte kostnader på mellom 130 og 160 millioner kroner i løpet av de neste tre årene.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag