*Nettavisen* Økonomi.

Almaas trakk flest seere

Eyvind Hellstrøm møter Jon Almaas til kokkeduell i Hellstrøm inviterer. Foto: TV3

256.000 så Jon Almaas briljere på kjøkkenet.

Mandagens TV3-premiere på «Hellstrøm inviterer», med Stig Henrik Hoff som gjest, hadde 172.000 seere og en markedsandel på 10,6 prosent blant alle seere over 12 år. På det meste var 203.000 seere innom premieren. Men TVNorge vant den første kokkeduellen da 180.000 seere viste sin besøkelsestid under mandagens episode av 4-stjerners middag.

Tirsdag ble det omvendt.

TV3 slår tilbake
Da hadde «Hellstrøm inviterer» 209.000 seere i gjennomsnitt. Det gir en markedsandel på 13,7 prosent blant alle seere over 12 år. På det meste så 256.000 på episoden, der Jon Almaas var gjest.

TVNorges 4-stjerners middag hadde 162.000 seere i snitt.

Les også: Hellstrøm falt i smak

- Dette er fantastiske tall for TV3, og det er gledelig å se at seertallene økte fra første episode. Det er også hyggelig å registrere at Hellstrøm inviterer hadde flere seere enn 4-stjerners middag i går. Det skal bli spennende å følge seerutviklingen til de to programmene, som skal konkurrere hver mandag til torsdag i mange uker fremover. Uansett er det altfor tidlig å kåre en vinner, sier Informasjonssjef i TV3/Viasat 4, Glenn Ø. Støldal til NA24 Propaganda.

- Her er det bare å gratulere Hellstrøm og TV3. Vi har riktignok troen på at «4 Stjerners Middag» skal slå tilbake, men det er ingen tvil om at TV3 her har funnet et godt konsept, og det unner jeg dem virkelig, sier TVNorge-sjef Harald Strømme til NA24 Propaganda.

- De trengte denne seieren
- Jeg har sagt mange ganger at vi ønsker oss et sterkere TV 3, og de trengte en seier nå. Når det er sagt blir dette vår sterkeste Januar noensinne, og så langt er vi den eneste kommersielle gruppen som vokser, også i år. Og til tross for Hellstrøm - i går var vi nøyaktig dobbelt så store som MTG i både 12-44 og 12+. Så dette er bare hyggelig. Det er som kjent TV 2 vi er mest opptatt av å stjele seere fra, og det gjør vi, sier Strømme.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.