NA24.no

Alt om «Halo»-skaperens nye planer

Sist oppdatert:
Alt vi vet om det nye spillet og avtalen mellom Bungie og Activision.

Torsdag overrasket «Halo»-skaperen Bungie hele spillbransjen ved å annonsere en tiårsavtale med Activision, verdens største spillselskap. I en pressemelding fra Activision annonseres det at selskapet har enerett på å utgi og distribuere Bungies «neste store actionspillunivers».

Bungies forrige store actionspillunivers er intet mindre enn «Halo»-serien, som står for over tre milliarder dollar i omsetning. Nøyaktig hva den nye satsningen går ut, på er det kun få innvidde personer som vet.

- Vi har ingen informasjon om hva for et spill Bungie arbeider på. Vi håper vi får vite mer i løpet av kort tid, skriver Activisions presskontakt for Norden i epost til Spillmagasinet.

Ingen grunn til å holde pusten

Spillnettsiden Gamespot har likevel klart å grave litt informasjon ut av Bungies teksforfatter og designer Joseph Staten. På spørsmål om størrelsen på det nye åndsverket, forklarer Staten at det nye spillet har eksistert på tegnebordet siden 2007.

- Bungies medgrunnlegger og kreativ sjef Jason Jones har tenkt på det nye prosjektet han har lyst til å jobbe med i flere år. Så tidlig som i 2007 samlet han en liten gruppe med utviklere som har tenkt ut flere ideer. Men det er først det siste året at ideene har krystallisert seg til noe vi har spilt inn til forskjellige utgivere. Det er trygt å si at vi er i en førproduksjonsfase, sier Staten til nettsiden.

Tekstforfatteren forteller at de fleste i Bungie for tiden jobber med «Halo: Reach», men så snart utviklingen av det spillet er ferdig, vil hele teamet konsentrere seg om det nye spillet. Det er med andre ord ingen grunn til å holde pusten for det nye spillet ennå.

Rast etter nyheten om samarbeidet, dukket det opp rykter om at Bungie ville avduke sitt nye spill på spillmessen E3 i Los Angeles i juni. Bungies communitysjef Brian Jarrard avkrefter imiderltid ryktene overfor Edge Magazine.

- Jeg aner ikke hvor det kommer fra. Jeg kan garantere at vi ikke kommer til å vise spillet på E3. Vi fokuserer på «Halo: Reach», og det er nok å gjøre, så dere kommer ikke til å høre noe mer om dette spillet i år, sier Jarrard magasinet.

Bungie på Playstation 3

En av forandringene Bungie må forholde seg til i samarbeidet med Activision, er flere formater enn Xbox 360 - konsollen Bungie har mest ekspertise på per i dag. Men utvikleren kommer ikke til å kaste seg over alt som finnes der ute.

- I virkeligheten kommer vil til å gå for de plattformene og enhetene vi tror gir mening for den typen opplevelser vi vil at spillere skal ha, og som er interessante for hvordan vårt univers kan utvides. Jeg tror ikke det betyr alle mulige enheter noen sinne utgitt, sier Bungies communitysjef Brian Jarrard til Gamespot.

Mens Microsoft neppe hopper i taket over Bungies annonsering, har Sony mer grunn til å juble. Bungies fremtidige spill kommer etter all sannsynlighet til å bli lansert også til Playstation 3, et poeng sjefen for kommunikasjon og sosiale medier, Patrick Seybold, vet å utnytte.

- Dette er fantastiske nyheter for alle spillere. Til syvende og sist, hvis du vil ha det beste innholdet tilgjengelig fra industriens mest berømte utviklere, understreker kunngjøringen at PS3 vil være stedet å få det, sier Seybold til G4TV.

Ifølge denne twittermeldingen mener Seybold at Bungies talent og kreative hoder koblet med kreftene i PS3 er lik å gi PS3-tilhengere «Halo» på stereoider.

Microsoft på den andre siden er litt mer tilbakeholdne i sine kommentarer.

- Vårt kompaniskap med Bungie som en førstepartutvikler for Xbox 360 forblir uendret, og akkurat nå er vi svært engasjert i utviklingen av «Halo: Reach», et av de største spillene i 2010, sier en talsperson til CVG.

Omdiskutert utgiver

Det er ikke bare, bare å samarbeide med verdens største utgiver, og Activision er for tiden en svært omdiskutert utgiver med bakgrunn i konflikten med «Modern Warfare»-skaperen Infinity Ward.

De ansatte rømmer fra Infinity Ward, og mange har gått over til det nyoppstartede selskapet Respawn, startet av de tidligere Infinity Ward-toppene Vince Zampella og Jason West. Zampella og West ble sparket av Activison i mars, og siden har partene kranglet høylytt. Du kan lese mer om den feiden her.

Bungies communitysjef Brian Jarrard tror imidlertid ikke spillerne har grunn til å være bekymret.

- Mange sa det samme for ti år siden da Microsoft kjøpte Bungie. «Det var det, det var slutten på Bungie». Jeg tror vi har motbevist det. I denne nye avtalen har vi faktisk mer frihet og kreativ kontroll og muligheter. Vi står i bedre posisjon til å gjøre mer nå enn vi noen gang har gjort, sier Jarrard til Gamespot.

Kilder: Gamespot, Edge, Eurogamer, Wikipedia.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere