NA24.no

Amedia legger ned trykkeri

NEDTRYKT: - 77 ansatte mister sitt arbeid, sier konserndirektør John Kvadsheim i Amedia til Nettavisen.
NEDTRYKT: - 77 ansatte mister sitt arbeid, sier konserndirektør John Kvadsheim i Amedia til Nettavisen. (Amedia)
Sist oppdatert:
Trykkeriet i Stokke er snart historie. 77 mister jobben.

Amedia har besluttet å legge ned sitt trykkeri på Borgeskogen industrifelt i Stokke kommune.

Amedia har besluttet å legge ned sitt trykkeri på Borgeskogen industrifelt i Stokke kommune. Nedleggelsen skjer etter at Amedia Trykk og Distribusjon har gjennomført en større utredning av sin trykkerikapasitet på Østlandet.

- 77 ansatte mister sitt arbeid, sier konserndirektør John Kvadsheim i Amedia til Nettavisen.

Overkapasitet
Redusert trykkerivolum og optimalisering av produksjonsprosessene er de viktigste faktorene som gjør at Amedia nå har overkapasitet på sine trykkerier på Østlandet.

- Vi har gjennomført en grundig gjennomgang av våre trykkerier på Østlandet og har gjort kapasitets- og sårbarhetsanalyser i forkant av beslutningen, sier Kvadsheim i en melding.

Han legger til at hele bransjen har utfordringer med overkapasitet i forhold til det synkende opplaget på papiravisene.

I forbindelse med nedleggelsen vil de avisene som i dag trykkes på Borgeskogen bli fordelt mellom Amedias trykkerier i Larvik og Lillestrøm. Samtidig vil enkelte oppdrag også bli flyttet fra Lillestrøm til Amedias trykkeri på Biri.

- Vi er trygge på at endringene kan gjennomføres uten ulemper for verken interne eller eksterne kunder. Vi er nå i ferd med å utarbeide en plan for flyttingen av oppdragene og vil sørge for at alle kunder får god informasjon om hva dette innebærer, sier Kvadsheim.

Seks til ni måneder
Amedia har en god dialog med de tillitsvalgte på trykkeriet.

- Vi har hatt et godt samarbeid med de tillitsvalgte. Dette har vært en vanskelig beslutning, men vi opplever at det har vært gode drøftinger i prosessen, utdyper Kvadsheim, som også legger til at det vil bli etablert et eget omstillingsprogram for de som blir berørt, med ekstern assistanse og rådgivning til de ansatte.

Nedleggelsen av trykkeriet forventes fullført i løpet av de neste seks til ni månedene. Amedia eier industribygget på Borgeskogen og vil gjennomføre et salg av dette som del av nedleggelsen.


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere