To NRK-journalister ble pepret med stein da de forrige uke skulle lage en reportasje i Stockholm i Sverige, skriver Dagbladet.

- NRK bekrefter at journalist Anders Magnus og fotograf Mohammed Alayoubi ble kastet stein på da de var på jobb i Rinkeby. Innslaget skal sendes i «Søndagsrevyen» 8. mai, opplyser kommunikasjonsenheten i NRK til avisen.

Anders Magnus har blant annet vært programleder og korrespondent for NRK.

NRK bekrefter at ingen kom fysisk til skade under hendelsen. De opplyser også at Magnus og Alayoubi var sammen med politiet da hendelsen skjedde og NRK-medarbeiderne opplevde at steinkastingen var rettet mot politiet, ikke dem.

Nettavisen har fredag forsøkt å få en kommentar fra Anders Magnus uten å lykkes.

Rinkeby betraktes som et problemområde i Sverige. Området er preget av høy arbeidsledighet og mye kriminalitet.

I Rinkeby er andelen av ikke-vestlige innvandrere svært høy. I en rapport fra svensk politi om utsatte områder i Sverige, ble Rinkeby trukket fram, sammen med blant annet Rosengård i Malmø.

Ifølge rapporten er disse områdene i ferd med å utvikle seg til parallellsamfunn med egne normer og regler, der kriminelle i stor grad har tatt over det offentlige rommet og hvor voldsforherligende religiøs ekstremisme er utbredt. Det er også fra disse områdene de fleste svenske fremmedkrigerne blir rekruttert.

Også tidligere har journalister opplevd dramatikk i Rinkeby. I mars ble journalister fra australske «60 Minutes» angrepet av maskerte menn. Journalistene måtte etter hvert flykte fra stedet.

Se opptrinnet her:

HTML EMBED
embedNAvideo("VkI-oAjEQH2bImc1iqpzTA", false)