NA24.no

Anker blad-momsen til EFTA

Sist oppdatert:
Norsk ukepresse har sett seg lei på bladmomsen og anker det inn for EFTA-domstolen.

Se og Hør og andre blader og magasiner har i en årrekke kjempet for å få det samme momsfritaket som løssalgsavisene. Nå går Magasin- og Ukepressen (MUF) til EFTA-domstolen for å få fortgang i saken, skriver ABC Nyheter.

Lang prosess

Det er hele tre år siden MUF klaget hva de mener er foraskjellsbehandling inn for organet som skal påse at EUs regler følges i Norge. I juli 2007 kom EFTAs overvåkningsorgan ESA med sin foreløpige vurdering. Den ga Magasin- og Ukepresseforeningen rett i at momsfritaket utgjør ulovlig statsstøtte. I ettertid har både Finansdepartementet og Kultur- og kirkedepartementet kommet med innvendinger, og ESA har ennå ikke konkludert i sakens anledning.

Ukepressen har mistet tålmodigheten. Saken er anket inn for EFTA-domstolen. MUF har i mellomtiden sluttet seg til Mediebedriftenes Landsforening, og dermed ender saken i en mulig skvis mellom ulike medlemsbedrifter. Mange medlemmer av MBL nyter godt av momsfritaket.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere