Anmeldelse: «2010 FIFA World Cup»

Foto: (EA)

«2010 FIFA World Cup» bygger videre på det strålende «FIFA 10».

29.04.10 08:25

HTML EMBED

Fotballspillmarkedet domineres i dag av to giganter – Konamis «Pro Evolution Soccer» og EAs «FIFA». I mange år var førstnevnte den ubestridte kongen, men EA tok tak og har for lengst passert sin argeste konkurrent.

VINN: «2010 FIFA World Cup»

Mange moduser

Nå er det på tide med det obligatoriske VM-spillet og selv om «2010 FIFA World Cup» leverer varene, er jeg ikke helt sikker på hvor god valuta for pengene det gir. Om rundt seks måneder får vi servert det forbedrede og mer innholdsrike «FIFA 11».

Uansett, jobben min er å vurdere det vi får nå og det offisielle VM-spillet byr på mye moro. Du kan spille gjennom mesterskapet, starte med kvalifiseringen, enkeltkamper, utvikle din egen spiller og bryne deg på ulike scenarioer hentet fra kvalifiseringen.

Underholdende utfordringer

Sistnevnte er et deilig avbrekk fra de tradisjonelle kampene. Istedenfor «bare» å skulle vinne, har du bestemte mål. For eksempel skal du i ett scenario ta kontroll over Irland etter Frankrikes berømte hands, og prøve å snu kampen.

«2010 FIFA World Cup» byr også på en rekke onlinemoduser, blant annet skal du kunne delta i et online-VM. Siden vi testet spillet før lansering, har vi har ikke fått vurdert nettbiten grunnet få spillere.

Se gameplay fra «2010 FIFA World Cup South Africa»
(Artikkelen fortsetter under videoen)

HTML EMBED

Forbedret kampmotor

Selve kampmotoren er veldig lik den i «FIFA 10», med et par forbedringer hist og pist. Spesielt synes jeg keeperne og forsvaret har blitt bedre, samtidig som spillerne for det meste oppfører seg enda mer naturtro. I tillegg har EA implementert et interessant system hvor høyde over havet påvirker både ballens oppførsel og spillernes kondisjon. Med andre ord avhenger taktikkene nå også av hvor kampen spilles.

Dessverre lukter «2010 FIFA World Cup» av og til litt hastverksarbeid. Datastyrte spillere på begge lag gjorde noen ganger helt merkelige ting, mens dommeren av og til ga inntrykk av helst å ville hjem til kona.

Strålende grafikk

Teknisk er «2010 FIFA World Cup» av ypperste klasse. Menyene og alt rundt er like stilige som alltid, animasjonene mykere og spillerne hakket mer detaljerte. Nå er også en del av de mer kjente trenerne med og blir «filmet», noe som gjør så opplevelsen føles enda mer autentisk.

Se bilder fra «2010 FIFA World Cup South Africa»
(Artikkelen fortsetter under karusellen)

3205

En ting som derimot ikke er knall, er hvor likt «2010 FIFA World Cup» er «FIFA 10». Forskjellene er for det meste små, nyhetene for få og selv om VM-spillet er hakket bedre når det gjelder det som skjer på banen, byr forgjengeren på mye mer innhold.

Med andre ord, hvis du er sulten på mer «FIFA» og ikke klarer å vente på «FIFA 11», anbefales dette på et varmeste. Hvis ikke klarer du deg fint med forgjengeren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag