Anmeldelse: «Alpha Protocol»

Verdens etterretningsorganisasjoner bør håpe at «Alpha Protocol» selger dårlig.

03.06.10 14:14

Livet og jobben som hemmelig agent blir ofte fremstilt som glamrøst og fullt av lekre damer, stilige biler og heftige oppdrag. Actionrollespillet «Alpha Protocol» (av typen «Mass Effect») byr på de fleste agentmyter og –klisjeer, men er dessverre langt ifra så bra som det burde ha vært.

HTML EMBED

Spennende historie

Du tar kontroll over agent Michael Thornton, som du seg hør og bør får forme selv. Etter at det er gjort og du er ferdig med den grundige opplæringsdelen, går ferden til Saudi-Arabia. En terroristorganisasjon har fått tak i avanserte våpen og skutt ned et sivilt fly, og den hemmelige Alpha Procol-organisasjonen har fått i oppgave å rydde opp.

Historien er spennende og du får reise verden rundt, møte mange interessante figurer og oppleve en rekke heftige hendelser. Stemmeskuespillet er av ypperste klasse, manuset godt skrevet og i motsetning til i mange andre spill, styrer du virkelig hvordan fortellingen utvikler seg i «Alpha Protocol». Avhengig av hva du sier og hvordan du oppfører deg blir venner fiender, informasjon holdes tilbake og rolige områder forvandles til krigssoner, for å nevne noe.

Engasjerende samtaler

Samtalesystemet er for øvrig interessant og spillets store nyvinning. Du har begrenset med tid til å velge hva du vil si og valgene er stort sett absolutte, du kan sjelden gå tilbake på noe. Resultatet er at du aldri kan slappe av under en samtale og hele tiden må tenke på konsekvensene. Som nevnt i forrige avsnitt, kan de være store.

Se hvordan en dialog utspiller seg i «Alpha Protocol»

(Artikkelen fortsetter under videoen)

HTML EMBED

Dessverre holder ikke selve spillet helt mål, men det er langt ifra noen katastrofe. Utviklerne hos Obsidian har gapt for høyt og resultatet er en middelmådig lapskaus.

Tam skyting og sniking

«Alpha Protocol» er delt opp i en rekke ulike oppdrag som du ofte får løse som du selv vil, det vil si at du enten kan skyte eller snike deg gjennom de varierte omgivelsene. Dessverre er skytingen tam sammenlignet med både vanlige skytespill og for eksempel «Mass Effect», mens snikingen er verdt sitt eget avsnitt.

Obsidian gir inntrykk av ikke å ha testet spillet sitt særlig grundig, for det å luske rundt er et skikkelig mas. I tillegg til at dekningssystemet av og til slår seg vrang og nekter deg å gjemme deg bak ting, er det veldig vanskelig å vite om en fiende kan se deg eller ikke. Jeg endte som oftest opp med først å prøve å snike meg rundt, før jeg ga opp og skjøt de som måtte komme i veien.

Gameplay fra «Alpha Protocol»

(Artikkelen fortsetter under videoen)

HTML EMBED

Rare valg

Den kunstige intelligensen er heller ikke noe å rope hurra for, verden trenger ikke akkurat å frykte terroristene du møter i «Alpha Protocol». Med unntak av at de er noen djevler når det kommer til granater, surrer fiendene for det meste rundt, setter seg fast i dører, ser ut til å leve i sin egen verden, og så videre.

Utviklerne har for øvrig gjort et merkelig valg når det gjelder fordelingen av ferdigheter. Jeg skjønner at de beste skal spares til sist, men enkelte er essensielle og gjør opplevelsen mye bedre. For eksempel tar det veldig lang tid før du på en effektiv, enkel og praktisk måte kan finne ut av hvor fiendene er.

Midt på treet

«Alpha Protocol» er et spill som lett kunne blitt veldig bra. Hvis utviklerne hadde jobbet litt mer med skytingen og sniking, ville dette vært fullt på høyde med for eksempel «Mass Effect»-spillene. Historien er nemlig knallgod og jeg klarte ikke å gi meg før jeg hadde fått med meg en av sluttene.

Bilder fra «Alpha Protocol»:

3330

PC-versjonen av dette spillet er testet på en stasjonær HP Pavilion Elite. Oppsettet inkluderer:

  • Prosessor: 1 x Intel Core i7 860
  • Minne: 6 GB DDR3 SDRAM
  • Grafikk: NVIDIA GeForce GTX 260 med 1.8 GB videominne
  • HDD: 1 x 1.5 TB - standard - Serial ATA-300

Maskinen er levert av Komplett.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag