Anmeldelse: «Flåklypa Grand Prix»

Solan, Ludvig og Il Tempo Gigante er klar for Nintendo DS.

20.08.10 11:26

- Jaaa!

Jeg har bare så vidt fått startet den splitter nye Nintendo DS-versjonen av «Flåklypa Grand Prix», før jeg sukker fornøyd. Spillet er ikke bare med norsk tekst. De snakker også norsk.

Endelig et barnespill til Nintendo DS som har forstått hva som er viktig. For dra meg gjerne baklengs inn i fuglekassa, men dette spillet henvender seg til barn helt ned i fem-seks-årsalderen. De kan sjelden lese. Mamma og pappa er ikke alltid tilgjengelig til å hjelpe. I alle fall ikke hele tiden. Derfor burde flere gjøre som Pan Vision og Caprino studios – slippe spill til barn med norsk tale.

VIDEO: Se «Flåklypa Grand Prix i aksjon lenger ned i artikkelen.

Utviklende minispill

Selve spillet følger en kjent mal fra andre spill. Det er en liten historie, du må løse noen oppgaver for å komme deg videre og underveis finner du en rekke minispill av den såkalt utviklende typen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Du begynner med å styre Ludvig, møter ganske tidlig Solan Gundersen og må deretter bytte mellom de to (eller bruke begge) for å løse ulike oppgaver for å komme deg videre i spillet. Målet er enkelt nok - å finne deler til Il Tempo Gigante – slik at bilen til slutt kan konkurrere i Flåklypa Grand Prix .

Akkurat det er utfordrende nok. Min spillvante 6-åring var ikke i nærheten av å klare nok alene til å få Norges mest kjente bil klar til bruk. Til tross for norsk språk, så må du som voksen altså bidra også på dette spillet.

Det positive er at det faktisk kan være gøy.

Alle de åtte minispillene er riktignok ikke spesielt nyskapende. Du har de vanlige - puslespill, memory-spill, fange ting (epler) som faller fra himmelen og det pac man-liknende «Ludvigs Labyrint».

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Det positive er at det er såpass mange nivåer på spillene at selv erfarne voksne vil slite med å få full uttelling. Undertegnede fikk i alle fall aldri gullmedalje på noen av de spillene jeg la sjela i.

Legg også til at noen av minispillene faktisk er innoative. I Reodors formel skal du faktisk koble atomer (ta det rolig, min 6-åring klarte mange), i Ludvigs kjøkkenhage må du som voksen også bruke hodet for å få tre like symboler ved siden av hverandre og det er også gøy å se ungen forsøke seg som postsorterer.

Selve racerbil-kjøringen er ikke den helt store. Jeg satt aldri med noen Il Tempo Gigante-følelse selv om suste rundt på banen i bilen, og de av oss som har prøvd gratis mini-racerbilspill rundt om på nett, har prøvd liknende flere ganger.

Et godt alternativ

Likevel, spillet har norsk tale, flere gode minispill som også kan være vanskelige for de voksne og en passe komplisert historie med ok lengde som må løses på Flåklypatoppen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

For meg, en 36 år gammel tobarnsfar, er det heller ikke uviktig at dette er nettopp Flåklypa Grand Prix. Det er Solan, det er Ludvig, Reodor Felgen og Il Tempo Gigante.

I en verden hvor fenomener som Bakugan, Super Mario, My Little Petshop og Hanna Montana tar stadig større markedsandel så vil jeg gjerne at ungene skal bli like glad i Flåklypa som jeg er. Selve racerbil-kjøringen i filmen var lenge en av mine favoritter. Nå har jeg allerede DVDen i hylla. Med DS-spillet i hus gir jeg ikke bare ungene et mer enn brukbart alternativ til andre DS-spill på markedet. Jeg føler faktisk også at jeg bidrar til å ivareta norsk kulturhistorie når ungen leker seg med dette..

Det betyr faktisk noe det, også.

Se «Flåklypa Grand Prix» i aksjon på DS:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.