NA24.no

Valuta USD 8,08 EUR 9,62 GBP 10,93 SEK 91,28
Oslo Børs 0,76%

Anmeldelse: «Football Manager Handheld 2010»

Sist oppdatert:
En ny oppdatert versjon av den svært bærbare «Football Manager» er her.

«Football Manager 2010» debuterte på iPhone tidligere i år, men har nå fått en større oppdatering (nå i versjon 1.4). Vi har drevet omfattende managervirksomhet på både den gamle og nye versjonen, og kan komme med gode nyheter til alle som har lyst til å være manager på bussen, toget eller i pausen mellom slagene hjemme.

På iTunes: FM Handheld 2010

Spillet kan spilles på iPod Touch, iPhone eller en iPad. Det er 34 ligaer i spillet og etter de nye oppdateringene er det klart flere spillere enn du egentlig kan få oversikt over (noe som er positivt ment ). Det er godt over 20.000 å velge blant!

For mennesker som kjenner den glimrende «Football Manager»-serien (tidligere «Championship Manager») så er dette en lettere og mye enklere versjon enn det man finner på PC. Faktisk minner spillet mest om en polert versjon av de tidlige utgavene.

Det betyr at det er mye mindre mikrostyring av alt fra trening til endeløse pressekonferanser med de samme spørsmålene. Ting som i en PC/Mac-versjon kan være ok tidsfordriv er her tatt ut, og kun selve kjernen er igjen:

  • Kjøpe og selge spillere
  • Sette opp taktikk
  • Spille kamper

Resultatet har ikke blitt noe annet enn fantastisk. Selve brukergrensesnittet er strålende utført, og detaljnivået er der – men tilgjengelig på en slik måte at det aldri blir i veien. Du kan sjekke spillernes historie, detaljert informasjon om lag og mye mer – om du ønsker.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

For selve kjernen av denne utgaven av spillet er at alt kan gjøres fort, raskt og enkelt. Kampene er strålende utført med muligheter å se kampene (kanskje den tingen med spillet som overrasket meg mest) i 2D – eller bare i superrask tekst. For det er en ting du vil merke hvis du er en tidligere «FM»-spiller: «FM» på telefonen går svært raskt. Bakgrunnen er selvfølgelig at mye av de mindre tingene er fjernet, noe som igjen betyr at denne versjonen av managerspillet kan spilles raskt og enkelt uten at det egentlig spiser opp all mulig tid.

Problemet er selvfølgelig at spillet er like avhengighetsskapende som sin kusine på PC/Mac. Du vil ha den samme følelsen av at du bare «må ta en kamp til,» og vil for evig lete etter akkurat den spilleren som kan forandre en posisjon midt på tabellen til suksess og ære.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

«Fotball Manager Handheld 2010 » på Apples enheter er en helt klar anbefaling, og for 65 kroner er det også latterlig billig. For mange vil dette være et bedre spill enn PC-versjonen, ikke minst fordi det er raskere, enklere (dog er det ikke enklere å faktisk mestre spillet) og innehar ikke særlig mer enn selve kjernen av det som er viktig: Fotballen.

Versjon 1.4 har også fikset flere av de små feilene som var i de første versjonene, og spillet er nå en strålende opplevelse fra start til mål.

Her finner du «Football Manager Handheld 2010» på iTunes.

Se alle bildene fra «Fooball Manager Handheld 2010» her:

3306

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere