*Nettavisen* Økonomi.

Anmeldelse: «Skate 3»

Foto: (EA)

Utgiverkjempen EA har tydeligvis funnet sin nye melkeku.

18.05.10 13:30

Skatespillet «Skate» ble sluppet i 2007 og var det kreative og kule alternativet til «Tony Hawk»-spillene, som allerede da var godt i gang med å grave sin egen grav. Blant annet imponerte «Flick it»-kontrollsystemet. Istedenfor å hamre løs på knappene, utfører du triks ved å gjøre intuitive bevegelser med styrespakene.

Fokus på det sosiale

I 2009 kom oppfølgeren og nå, litt over ett år senere, er «Skate 3» på plass. Dessverre sliter spillet, akkurat som «Skate 2», med at det ligner veldig på originalen. Hvis du har spilt ett av de foregående spillene og ikke er sulten på mer, kan du egentlig stoppe her.

Den uten tvil største og egentlig eneste nyheten, er at EA har fokusert veldig på den sosiale biten ved å drive med skateboard. Du kan skate sammen med andre over nett, samarbeide om oppgaver og konkurrere. «Skate» har fått sitt eget sosiale nettverk og du kan dele filmer, bilder og skateparker. Forutsatt at spillet blir populært, gjør sistnevnte så «Skate 3» hele tiden har nytt innhold å by på.

Se bildene fra «Skate 3»
(Artikkelen fortsetter under bildekarusellen)

3262

Nettkoden fungerer som ei kule, vi opplevde ingen tekniske problemer, og de ulike editorene er en drøm å jobbe med. En merkelig greie er for øvrig at utviklerne har kuttet ut lokal flerspiller, noe i hvert fall jeg synes er dumt. Jeg liker best å konkurrere med folk som er i samme rom som meg, ingenting er som å se ansiktsutrykket til han eller hun som taper.

Bunnsolid grunnmur

«Skate 3» foregår i det åpne skateparadiset Port Caverton. Du finner hele tiden nye steder du kan trikse, og hvis du ikke er fornøyd kan du plassere ut ting selv. Kontrollen er stort sett den samme som før og fungerer like godt, og oppgavene du skal løse er for det meste både kreative, varierte og artige.

Målet denne gangen er å skape blest om ditt eget skateboardmerke, sette sammen et lag og selge flest mulig brett. For å få til dette må du blant annet bli filmet, vinne løp og utføre heftige triks, men dessverre føles merkevarebyggingen løsrevet fra selve spillet. Du gjør det du får beskjed om også skjer det bare noe i bakgrunnen. Jeg kunne godt tenkt meg en mer sammenhengende og tettere integrert historie eller lignende.

Bedre til fots

Hva gjelder det tekniske, har det ikke skjedd stort, «Skate 3» ser tilnærmet likt ut som forgjengeren og låter like bra. Vi har testet både Xbox 360- og PS3-utgaven og kan melde om at de er så godt som identiske.

Se gameplay fra «Skate 3»
(Artikkelen fortsetter under videoen)

HTML EMBED

Enkelte småfikser har det blitt plass til, for eksempel er det nå lettere å bevege seg rundt til fots. Det er fortsatt ikke bra, men du kommer ikke lenger til å ha mareritt.

For fansen og rikinger

Alt i alt er «Skate 3» det beste spillet i serien til nå, med mindre du er avhengig av lokal flerspiller. Omgivelsene er gode, kontrollsystemet like strålende som alltid, de mange oppgavene kreative og onlinebiten gir spillet en ekstra dimensjon.

Likevel, både eneren og toeren byr på en nesten like god opplevelse, bare for en mye billigere penge. For at karakteren skulle blitt høyere, måtte EA prøvd seg på og fått til noe skikkelig nytt, som en ordentlig historie- og karrieremodus.

Hvis du elsker serien og er sulten på mer, eller har lyst på det beste skatespillet akkurat nå og ikke bryr deg om prislappen, anbefales «Skate 3». Hvis ikke er forgjengerne verdt en titt, selv om «Tony Hawk Pro Skater 3» fortsatt knuser alt, alle og kjæledyrene deres.

«Skate 3»: Les det offisielle faktaarket (Word-dokument)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.