NA24.no

Anmeldelse: «Strategery»

Sist oppdatert:
Med «Strategery» er nettets beste strategispill tilgjengelig på iPhone.

ALT OM: Spill i iPhone

Nettspillet «Dice Wars» er et «lett å lære, vanskelig å mestre» strategispill som har plaget oss i Spillmagasinet i en årrekke. Spillet er skummelt vanedannende i sin enkelhet: Du klikker på landet du vil angripe med og deretter på landet du vil angripe. Dermed er det opp til terningene å avgjøre hvem som vinner hver enkeltkamp.

Ikke aner jeg hvordan denne perlen av et spill har kommet seg på iPhone og iPod Touch under vår radar, men «Strategery» er altså tilnærmet «Dice Wars» på Apples mobile enheter. Og det funker vel så bra.

Kalkulert flaks

Strategien ligger i å velge hvilke kamper du kan vinne, strategiske erobringer og å plassere styrkene du vinner korrekt. I så måte ligner spillet på forenklet utgave av «Risk».

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Du kan justere en rekke innstillinger som vanskelighetsgrad, hvor stort brett du vil spille på, antall fiender, hvordan brettet skal se ut før du setter i gang og hvordan tap og seire behandles. Personlig foretrekker jeg å spille på små brett for enkelhetsskyld, men hvis du virkelig vil sette i gang krig av store proporsjoner for et lite lommespill, er karttypen «Epic» noe for deg.

God spillbarhet

Spillbarheten i «Strategery» er det ingenting å si på. Din og motstandernes farge er tydelige og lette å skille fra hverandre. Det er null problem å se motstandernes styrke, men av og til kan en fiendes plassering gjøre det slik at han har tilgang til flere terninger enn nabolandene. En slik potensiell kjempe er det viktig å få has på tidlig!

(Artikkelen fortsetter under bildet)

«Strategery» er et turbasert strategispill. Du foretar dine valg og angrep, og venter på tur mens de andre dataspillerne angriper eller forsvarer seg. Når din tur er over får du utdelt nye tropper (terninger) tilsvarende antall land du har erobret.

Det også mulig å spille mot andre personer over nett. Opp til fem personer kan også spill på samme enhet ved å sende den rundt. Dette funker soleklart best med to eller toppen tre personer.

Mye spill for en femmer

For seks kroner er «Strategery» et soleklart valg for lommegeneraler. Om du vil ha fem minutter med underholdning, større kriger eller noe å spille med en venn på toget til Finse, dette spillet leverer varene.

Se «Strategery» i aksjon på iPhone:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere