NA24.no

Anmeldelse: «Super Street Fighter IV»

Sist oppdatert:
«Super Street Fighter IV» bygger videre på den strålende originalen.

Jeg er av typen som verken har ferdigheter eller tålmodighet til å pugge lange angrepskombinasjoner, eller studere Youtube-videoer for å lære ulike teknikker. Derfor elsker jeg «Street Fighter IV» - selv om det på ingen måte er simpelt, lar det også oss glade amatører ha det gøy.

Kontrollen er intuitiv, det går kort tid før det grunnleggende sitter og man føler at man får til noe. Heldigvis har ikke det at spillet er tilgjengelig gått ut over dybden, det er mer enn nok av ting man kan grave seg dypt, dypt ned i.

Anmeldelse: «Street Fighter IV»

Forbedret det meste

Nå er oppfølgeren, eller rettere sagt utvidelsen, her og «Super Street Fighter IV» gjør et allerede fantastisk spill enda bedre. Utviklerne hos Capcom har justert, flikket og tilpasset kampmotoren, med det resultat at feidene føles hakket mer balanserte og rettferdige.

3223

Hver figur har fått et nytt spesialangrep, bonusbrettene som går ut på at du skal knuse tønner eller en bil er tilbake og nettkoden er mer stabil. En ny flerspillermodus ved navn «Endless Mode» er på plass og lar åtte spillere kjempe mot hverandre i en uendelig serie kamper, et nytt poengsystem gjør det mer fristende å teste forskjellige slåsskjemper online, og en heftig reprisemodus lar deg studere andres og egne kamper ned til minste detalj.

Ti flotte nykommere

Den største nyheten er likevel, lite overraskende, de ti nye figurene. Blant annet dukker Cody og Guy fra klassikeren «Final Fight» opp, «Street Fighter»-kjenningene T. Hawk og Dee Jay, den gale tyrkiske bryteren Hakan og snertne Ibuki og Juri. Sistnevnte er to jenter du definitivt ikke vil bråke med.

Nykommerne passer perfekt inn blant resten av figurene og er varierte, artige å spille med og gir deg enda mer å lære. Som seg hør og bør har de egne spesialangrep, teknikker og krever forskjellige taktikker.

Stjerneklar toppkarakter

Hva gjelder det tekniske er alt, med unntak av den tidligere nevnte nettkoden, som før. Den tegnede grafikken er fortsatt griselekker, musikken herlig harry og kontrollen strålende. Vel å merke hvis du har en styrestikke eller spiller på PS3, Xbox 360-kontrollen viser igjen at den ikke er laget for slåssespill.

Alt i alt er «Super Street Fighter IV» en forbedret versjon av et allerede fantastisk spill, et spill som fikk en av de sterkeste sekserne i fjor. Enkelte kommer nok til å klage på at det er litt lite nytt, men Capcom kompenserer for det gjennom en lavere prislapp. Kjøp, nyt og elsk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere