Anne-Kat. taper mot senge-TV

Foto: TV3 / Annemarte Norevik (Mediehuset Nettavisen)

Ekspertene mener TVNorge-programmet umulig kan være lønnsomt.

30.04.13 13:33

TVNorge klarer ikke å hamle opp med konkurransen fra TV3. Kanalen har i lang tid litt med slitt med dårlige seertall på «Anne-Kat.». Tirsdag kveld var intet unntak.

Programmet hadde sin nest dårligste oppslutning så langt denne sesongen. «Anne-Kat.» ble sett av 140.000 nordmenn.

– Generelt var tirsdag ingen stor dag for TVNorge. «Typisk deg» og «4-stjerners middag» hadde alle lave seertall, sier Morten Wiberg, TV-ekspert i mediebyrået Carat, til Nettavisen NA24.

«Anne-Kat.» fenger eldre

«4-stjerners middag» hadde 127.000 seere, mens Petter Schjerven i «Typisk deg» hadde litt over 120.000 seere.

–TVNorge snakker veldig om at de har bra leveranse på alle kanaler, men det er ingen fyrtårn som står fram, sier Wiberg.

Har du nyhetstips? Tips Nettavisens journalist!

PÅ TV3 går «Paradise Hotel» samtidig som «Anne-Kat.». Førstnevnte fenget altså flest seere. «Paradise Hotel» hadde 164.000 seere.

– Fortsatt så er én tredjedel av «Anne-Kat.» sine seere over 60 år, og det er også skivebom, sier Wiberg i Carat.

– Dårlig butikk

Nå gjenstår det å se hvor lenge kanalen lar «Anne-Kat.» holde på. Thomas Høiby i mediebyrået Mindshare tror kanalen taper penger på storsatsingen som skulle lokke 300.000 seere til kanalen.

– Når de får lavere seertall, så går inntektene ned. På samme tid i fjor hadde TVNorge et snitt på 212.000 seere. I år er det på samme tallet falt til rundt til 167.000 seere. Det er selvfølge at det ikke er god butikk for TVNorge, sier Høiby til Nettavisen NA24.

– Jeg er egentlig lei meg for at det ikke går bedre, fortsetter han.

Wiberg i Carat er enig. Programmet kommer ikke til å løfte seg.

Tirsdagens ubestridte vinner på reklamekanalene er TV 2-satsingen «Grottenveien 1». Programmet hadde 438.000 seere.

- Ingen planer å gjøre noe foreløpig
- Vi deler naturlig nok Høibys skuffelse. Seertallene har gått opp de siste ukene, men falt igjen i går. Slik er jo livet i TV-bransjen. Det er seerne som er sjefen, så vi får bare brette opp ermene. Men vi hadde selvfølgelig håpet på fortsatt vekst, sier TV Norge-sjef Harald Strømme til Nettavisen NA24.

– Vi regner ikke lønnsomhet ut fra enkeltprogrammer. Anne-Kat er en investering i profilen vår. Slike investeringer koster. Siden dette programmet skiller seg ganske kraftig fra alt annet TVNorge sender, vil det ta tid å innarbeide dette konseptet. Det er ingen overraskelse. Vi har derfor ingen planer om å gjøre noe med Anne-Kat med det første, fortsetter Strømme.

Hva liker du best på TV? Si din mening kommentarfeltet under!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.