NA24.no

Annonsesvikt i Natt & Dag

Sist oppdatert:
Annonsesalget i gratisavisen Natt & Dag svikter i første kvartal.

NA24 har skrevet at gratisavisen Natt & Dag sliter med å holde skuta flytende frem til avisen skal feire sin 20-årsdag i oktober i år.

Avisen ble oppkjøpt av finske eiere i fjor sommer. De skal endre konseptet mot events og Internett.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted


Elendig kvartal
Årets salgsbudsjettet ble nedjustert fra knappe elleve millioner kroner til knappe syv millioner kroner. Etter det NA24 er kjent med ligger annonsesalget under en millioner kroner så langt i år.

- Selvsagt er vi ikke fornøyd med salget så langt i år, sier styreformann Harri Roschier i Natt & Dag til NA24.

- Kan du gi oss nøyaktig salg i første kvartal?

- Vi er et lite privat selskap og vil derfor ikke behov for å gi ut salgstall kvartalsmessig, skriver den finske eieren i en mail.

Snittsalget de ti siste årene har ligget på 8,6 millioner kroner årlig, med de beste årene i 1998-1999. Siden har det gått en vei; nedover.

Styreleder Harri Roschier i Natt & Dag Forlag skal få gratisavisen på rett kjøl.
Styreleder Harri Roschier i Natt & Dag Forlag skal få gratisavisen på rett kjøl.

Regninger
Det er registrert syv betalingsanmerkninger på Natt & Dag Forlag med krav på til sammen 74.143 kroner, ifølge Proff™ Forvalt.

- Jeg vet at Natt & Dag tidligere har hatt problemer med å betalte regninger, men vi har finansiert foretningen fra Finland, og det skal nå være i balanse, sier styreleder Roschier.

Han legger til at forlaget ikke har gjeldsposter med lønninger, trykkekostnader, skatt, eller noen løpende banklån.

Les også: Helmørkt for Natt & Dag

Sluttet
Christian Moustgaard registret som daglig leder i avisen, ifølge Brønnøysundregistrene. Men han er også sluttet i den norske delen, og er tilbake i Sverige.

Moustgaard henviser til ny daglig leder - Kim Weckström - som en av de fire nye eierne. Han nekter å kommentere noe og viser til styreleder Roschier for spørsmål.

- Kim Weckström er straks registrert som daglig leder. Kanskje papirene fortsatt er i byråkratimølla, sier styrelederen.

Det har vært flukt fra avisen blant ansatte. På høsten i fjor stakk redaktør Audun Vinger, redaksjonssjef Nils Anker og arrangementansvarlig Sindre Olsson fra avisen.

– Har flere meldt om sin avgang?


- Ingen nyheter om det fra organisasjonen, sier finnen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere