NA24.no

Ansetter i romjulen

Ingen julefri for Radio Metro.

Svein Larsen bruker romjula til å få på plass flere medarbeidere i Radio Metro. Lanseringen skjer 15 januar.

Sjekk ut NA24 Propagandas nye medieguide

Hadde bare signert med én
- Vi hadde bare signert med Lars Eikanger før hele konsesjonstildelingen ble omgjort 25. november. Nå tar vi opp igjen samtalene med de vi hadde inne til samtale før det, sier Svein Larsen i Radio Metro til NA24 Propaganda.

Han sier et bra morgenprogram og en musikkprofil som faller i smak er to av de viktigste elementene for å få en ny kanal til å fungere. Lars Eikanger, som har bakgrunn fra Radio 1 og Kanal 24, skal stå for morgenprogrammet.

- Der har vi heldigvis mye på plass, men vi har ikke fått testet musikkprofilen så godt som vi hadde ønsket. Vi hadde organisert lyttegrupper blant målgruppene våre, men det ble naturlig nok kastet rundt på når konsesjonen forsvant. Nå håper vi å få organisert det i begynnelsen av januar, sier Larsen.

Han hadde også flere potensielle redaksjonelle medarbeidere inne til samtale og studioprøver, men også dette ble satt på hold.

- Vi måtte sende beskjed om at vi ikke kunne foreta oss noe, men nå som vi har fått midlertidig konsesjon er vi i ferd med å ta opp kontakten igjen. Vi kommer dessuten til å lyse ut noen nye stillinger. Dette er noe vi håper å komme i havn med raskt, men flere har tre måneders oppsigelse og det sier seg selv at det ikke er optimalt når vi starter sendingene 15, januar, sier Larsen.

Kommer rett etter nyttår
Selv om lanseringen er satt til 15 januar satser Radio Metro på å være på lufta før den tid.

- Vi vil på så fort som mulig og satser på at det skal være mulig å høre testsendingene allerede rett etter årsskiftet. Vi har fått en god frekvens, 90,5 på FM-båndet, og det er mellom NRK P1 og NRK P3. Den viktigste markedsføringen for en radiokanal er å ligge ute med lyden, sier Larsen.

Han vil ikke si noe konkret om hvilke programledernavn de har på blokka.

- Det er en blanding av etablerte navn og forholdsvis nye, men det viktigste er ikke hva de heter, men hvordan de gjør seg på radio. Det fungerer ikke å bare sette en del etablerte tv-navn i et radiostudio og tro at det skal fungere slik Kanal 24 gjorde, sier Larsen.

Det kommer også til å være noe betalt kommunikasjon rundt lanseringen, men han er ikke sikker hvilket omfang det får ennå.

- Vi hadde noen planer på dette og det er vi i ferd med å ta fram på nytt. Vi får se hva vi rekker på denne tross alt begrensede tiden, sier Larsen.

Stasjonen har fremdeles planer om å være med målesystemet PPM, men det er foreløpig ikke klart når det lar seg realisere.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere