Ap foreslår NRK-lisens for fire år av gangen

NRKs kringkastningssjef Thor Gjermund Eriksen vil stadig øke TV-lisensen, som svært mange irriterer seg over. Den er på nesten 3000 kroner i året.

NRKs kringkastningssjef Thor Gjermund Eriksen vil stadig øke TV-lisensen, som svært mange irriterer seg over. Den er på nesten 3000 kroner i året. Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Arbeiderpartiet (Ap) er lei av den årlige hestehandelen.

16.11.15 22:32

Nå vil de skyve NRK lenger unna politikernes innflytelse, skriver DNs papirutgave.

Torsdag avholder familie- og kulturkomiteen høring om regjeringens stortingsmelding «Open og opplyst», om allmennkringkasting og mediemangfold.

Der foreslår Aps mediepolitiske talsperson Arild Grande at regjeringen ikke lenger skal regulere NRKs inntekter gjennom årlige lisensvedtak.

I stedet bør vi gjøre som i Sverige og i Danmark:

– NRK er noe mer enn et ordinært mediehus. Det representerer hele Norge, hele befolkningen og skal være tilstede og gi et nyhetsbilde fra hele landet. Vi mener dette krever langsiktighet og at kringkastingssjefen har frihet til å foreta nødvendige investeringer og omorganiseringer, og kan se dette for en lengre periode enn ett år av gangen. For å understreke at dette er et oppdrag som krever forutsigbarhet, vil vi at lisensen skal fastsettes for fire år av gangen, sier Grande til DN.

9. februar til neste år skal komiteen avgi innstilling om meldingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.