NA24.no

Apeland gir bort stipend

FIKK USA-STUDIER: Student Mats Julius Stensrud fikk et spennende studieopphold i USA sist sommer av administrerende direktør Ole Christian Apeland i Apeland Informasjon. Han anbefaler studenter å søke stipendet i år
FIKK USA-STUDIER: Student Mats Julius Stensrud fikk et spennende studieopphold i USA sist sommer av administrerende direktør Ole Christian Apeland i Apeland Informasjon. Han anbefaler studenter å søke stipendet i år Foto: Katrine Lunke
Apeland sender student til USA.

En heldig student får studere kommunikasjon i USA denne sommeren gjennom The Apeland Viking Scholarship.

Kommunikasjonsbyrået Apeland Informasjon utlyser for femte gang «The Apeland Viking Scholarship», et stipend som gir en student mulighet til å studere ved the University of Wisconsin-Madison i sommer. Universitetet er et av de beste universitetene i USA for studier innen kommunikasjon.

- Vi ønsker å bidra til å løfte kommunikasjonsfaget i Norge. Derfor gir vi en student denne muligheten, sier Ole Christian Apeland, administrerende direktør i Apeland Informasjon i en melding. Han forteller i meldingen at stipendet, som ble utgitt for første gang i 2008, gis i samarbeid med The Brittingham Viking Organization (BVO), som siden 1953 har stått for studentutveksling mellom Skandinavia og Madison.

- En fantastisk helhetsopplevelse
I fjor gikk stipendet til Mats Julius Stensrud, medisinstudent ved Universitetet i Oslo, som valgte å studere helsekommunikasjon under sitt opphold i USA. I tillegg til studiene fikk Mats Julius reise rundt i USA sammen med andre studenter og besøke «vikinger» – amerikanere som tidligere har vært på utveksling i Skandinavia gjennom BVO.

- Jeg vil oppriktig anbefale alle kunnskapssultne og eventyrlystne studenter å søke Apeland-stipendet. Det er en fantastisk helhetsopplevelse, sier han i meldingen.

Stiller krav
For å være kvalifisert til The Apeland Viking Scholarship må man være norsk statsborger i alderen 21 til 27 år og studere ved et norsk universitet eller høyskole. Man må ha fullført bachelorgrad (eller tilsvarende) sommeren 2012. Søknadsfristen er 20. februar 2012 og informasjon finnes på apeland.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere