NA24.no

Foto: Virre Dahl (Norsk Filmproduksjon/TV 2)

Åpner pengesekken

Nå kan Filmfondet gi penger til å lage norske, etablerte dramaserier.

Norsk filmfond skal nå kunne gi tilskudd til fortsatt produksjon av etablerte dramaserier.

NA24 - din næringslivsavis

Siden tilskuddsordningen for tv-serier ble etablert har Filmfondet prioritert tilskudd til utvikling og produksjon av helt nye tv-prosjekter. Styret i Norsk filmfond har nå vedtatt at fondet unntaksvis kan gi tilskudd til produksjon av ytterligere sesonger av allerede etablerte dramaserier, men da på et vesentlig lavere tilskuddsnivå.

Norsk filmfond vil fortsatt primært gi tilskudd til utvikling og produksjon av ny tv-dramatikk.

– Dette fokuset har bidratt til å stimulere nysatsning og nytekning innen norsk tv-dramatikk. Fondet skal fortsatt prioritere nye prosjekter, men vi ser også verdien i at et kreativt team kan få mulighet til å arbeide frem en ny sesong med utgangspunkt i samme historie, fremfor alltid å begynne på nye ting. Det tar tid å utvikle gode tv-serier, og det krever at kreatører kan få prøve, feile, ta lærdom og justere. Utfordringen for fondet blir derfor å finne en balanse mellom det å stimulere til nye aktiviteter og samtidig bidra til videreutvikling av serier av høy kvalitet, sier drama- og langfilmkonsulent i Norsk Filmfond Ivar Køhn til fondets nettsider.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Formålet med filmfondets tilskuddmidler for tv-serier er å gi et ekstra løft for norsk tv-dramatikk ved å redusere tv-kanalenes risiko ved særskilte nye prosjekter, og derigjennom stimulere kanalene til å våge mer og våge å prøve nye ting.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere