Apple er i skyene

APPLESJEFEN: Steve Jobs presenterte selskapets nyheter under World Wide Developers conference 2011

APPLESJEFEN: Steve Jobs presenterte selskapets nyheter under World Wide Developers conference 2011 Foto: (2011 Getty Images)

Det er høye forventninger til iCloud.

07.06.11 09:18

Apple viste mandag kveld fram sitt nye flaggskip, iCloud-tjenesten.

- Å synkronisere disse enhetene holder på å gjøre oss gale, sa Steve Jobs

Du slipper nå slipper å forholde deg til en PC eller en Mac for å bruke en av de bærbare iOS-enhetene. I motsetning til tidligere så trenger du ikke itunes for å aktivere enheten.

Les også: Hva skjer i kveld Apple?

Siden kabelen nå skal bli avleggs, har Apple også gjort det mulig å synkronisere musikkbibliotek, bilder og kontakter trådløst. Alle fremtidige oppdateringer til iOS vil komme trådløst, rett på enheten, messet Steve Jobs på Apples konferanse mandag.

- I dag er det et stort strev og svært frustrerende å holde all din informasjon og innhold oppdatert på tvers av alle enhetene dine. iCloud holder viktig informasjon og innhold oppdatert på alle enhetene dine. Alt dette skjer automatisk og trådløst, og fordi det er integrert i våre apps så trenger du ikke å tenke på det, alt bare virker, sa Jobs mandag.

Se hele konferansen på Apples nettside her

Kort sagt går skytjenester ut på å bruke tjenester på internett til det man før har gjort på hver enkelt PC eller telefon, være seg ved lagring eller kjøring av programmer og apps.

- Noen folk tror skyen bare er en harddisk på himmelen. Vi tror at den er mye mer enn det, og vi kaller det iCloud, sa Jobs.

Legger ned Mobile Me
Selskapet har lenge hatt en tjeneste for synkronisering via internett, men tjenesten Mobile Me ble ikke som Jobs ønsket.

Dermed skal iCloud ta over for tjenesten Mobile Me.

- Ikke vårt stolteste øyeblikk. Mobile Me legges ned med umiddelbar virkning, sa Jobs

Blir gratis
I forhold til sin forgjenger så blir icloud en gratis tjeneste.

iCloud følger med alle iOS-enheter, og er i utgangspunktet gratis og reklamefritt for alle brukere og for de viktigste funksjonene.

- Vi hater reklame, derfor får ikke dere det heller, sa Jobs.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag