NA24.no

(Apple)

Apples nettbutikk hacket

Sist oppdatert:
Apple har lenge engasjert seg i kampen mot hackerne, men deres egen butikk måtte gi tapt.

Bare timer etter åpningen av Apples mye etterlengtede online programvarebutikk, dukket det opp informasjon om at det var oppdaget hull i betalingsrutinene. Ved å enkelt kopiere kvitteringsfilene for gratis applikasjoner, har det vært mulig å laste ned og bruke betalingsprogrammer - uten å betale for programvaren, skriver AppleInsider.com

Apple har lenge kjempet mot piratkopiering og har brukt mye tid og ressurser på å ligge et steg foran. Når Apple åpnet den nye nettbutikken har de enda en ressurskrevende oppgave foran seg i kampen mot piratvirksomhet på internett.

Slår tilbake
Ifølge John Gruber, som utvikler applikasjoner til Apple gjennom selskapet Daring Fireball, fungerer omveien bare på applikasjoner som ikke tillater Apples egne valideringsprosedyrer.

- For ekspel er det noen programmer som bare ser etter en kvitteringskode, uten å sjekke om koden matcher inn applikasjonenes unike ID, sier Gruber til AppleInsider.

Klare svakheter
I tillegg til å ha funnet en vei utenom betalingsystemene, har enkelte hackere påstått at de også har tatt seg inn i Apples Mac App Store, skriver Gizmodo.

Til tross for at utviklerne har bygget inn støtte for Mac App Store i Mac OS X 10.6.6, finnes det ingen beviser for at sikkerheten rundt nettbutikken er blitt testet grundig av Apple.

Kvaliteten på innholdet i Apples nye butikk høster også kritikk fra brukerne. En misfornøyd bruker har tatt prostesten sin så langt at han har opprettet en parodi-nettbutikk, hvor nettopp Apples Mac App Store blir paodert.

Les flere saker på NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere