NA24.no

Valuta USD 7,77 EUR 9,60 GBP 11,12 SEK 92,37
Oslo Børs 0,19%
(Scanpix)

Åråsen-salg til ni millioner

Sist oppdatert:
- De vil selge selve arvesølvet. Det er en feilvurdering, mener æresmedlem.

- Det er med bakgrunn i fjorårets underskudd vi nå vil selge for å dekke opp tapet, sier Lillestrøm-formann Per Mathisen til NA24 Propaganda.

NA24 - din næringslivsavis

Mandag klokken 18.00 avgjør medlemmene i Lillestrøm om Lillestrømbanken Eiendom AS skal få kjøpe 25 prosent av aksjene i Åråsen Eiendom AS. Og selv om det skulle bli salg, har klubben forkjøpsrett til å sikre seg aksjene i retur innen fem år.

Ni millioner kroner
NA24 kjenner til at et salg på 25 prosent av Åråsen Eiendom AS vil koste Lillestrømbanken Eiendom ni millioner kroner, noe som verdsetter hele selskapet til 36 millioner kroner.

Banken som kjøper opp deler av Åråsen, ser på det hele som lokalpatrioti.

- Dette er en forespørsel fra LSK, og for oss vil dette kjøpet være en lokalpatriotisk sak der klubben ønsker en eier de kan stole på, sier styreleder Geir Tore Nielsen i Lillestrømbanken Eiendom AS.

Høy gjeldsgrad
Åråsen Eiendom AS omsattte i 2007 for 24,4 millioner og fik et overskudd på 1,2 millioner. Selskapet sitter på næringsarealene på Åråsen stadion, LSK-hallen og et treningsanlegg.

Les også: Solgte halve klubben for 2 kroner

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

I 2007-regnskapet står selskapet med 318,8 millioner i gjeld og kun 700.000 i egenkapital. Åråsen Eiendom AS er eid av Åråsen Stadion AS. Dette selskapet kontrolleres av Lillestrøms aksjeselskap, som klubben nå selv sitter på alle aksjene i.

- LSKs fjorårsregnskap er ennå ikke klart. Men vi håper at underskuddet ikke blir så høyt som det spekuleres i - 20 millioner, sier Per Mathisen.

- En feilvurdering
Det er imidlertid ikke alle som ser lyst på et salg til Lillestrømbanken Eiendom.

- Jeg skal legge frem synet mitt for generalforsamlingen i morgen, og vil ikke gå for dypt inn på det nå. Men det er ingen hemmelighet at jeg mener et delsalg av Åråsen Eiendom er en feilvurdering, mener æresmedlem Einar Krokan.

Krokan har de siste 37 årene bekledd en rekke ulike verv i klubben. Han applauderer overhodet ikke måten denne saken er behandlet på, og håper å få stoppet salget mandag.

- Det er tross alt snakk om arvesølvet vårt her.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere