NA24.no

Arveoppgjøret dro ned

(Scanpix)
Avdøde Tinius Nagell-Erichsens selskap hadde et godt år i fjor, men arveoppgjøret svekket egenkapitalen.

Blommenholm Industrier AS, der Tinius Nagell-Erichsen eide alle aksjene, tjente 160 millioner kroner i 2007.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Arvingene håver inn
Etter Tinius død er det hans fire livsarvinger som sitter med de 124.999 b-aksjene i Blommenholm Industrier som eier 26,1 prosent av aksjene i Schibsted. Den ene stemmeberettigede a-aksjen er det stiftelsen Tinius som kontrollerer.

Blommenholm Industrier har ikke driftsinntekter, men drar inn inntektene sine fra utbytte og salg av aksjer og andre verdipapirer.

I fjor beløp finansinntektene seg til 261 millioner kroner, hvor 90 millioner var utbytte fra Schibsted. Selskapet har også ført opp ikke realiserte tap i verdipapirporteføljen på 95 millioner kroner. Finansnetto ble dermed 165 millioner kroner og etter skatt ble overskuddet 160 millioner kroner, som har gått til å styrke egenkapitalen.

Tar av egenkapitalen
På tross av positivt finansresultat og ikke noe utbytte har selskapet likevel tæret på egenkapitalen. Bostyret tok i fjor ut 190 millioner kroner i et ekstraordinært utbytte, og egenkapitalen har sunket fra 905 millioner kroner til 875 millioner kroner.

- Vi har tatt ut 190 millioner kroner så langt, og det kommer til å bli mer. Det har dels gått til å betale ut de arvingene som hadde blitt tildelt spesifiserte beløp i testamentet og det skal også betales arveavgift, sa bobestyrer for dødsboet etter Tinius og styreformann i Blommenholm Industrier, John A. Rein til NA24 Propaganda i mai i år.

Selskapet har bokført verdiene til anskaffelseskost og har med det meget konservative 885 millioner kroner ført i regnskapet som sum eiendeler. Selskapets aksjer i Schibsted alene hadde ved årsskiftet en markedsverdi på 4,2 milliarder kroner. Blommenholm har ellers investeringer i rentefond, valutaterminer og det som står oppført som «andre fordringer».

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere