NA24.no

Foto: ANDREW WINNING (Reuters)

Assange blir programleder

Sist oppdatert:
Wikileaks-grunnleggeren blir vert for politisk «talk show».

Mediesirkuset fortsetter rundt Wikileaks grunnlegger Julian Assange. Nå skal han være vertskap for en rekke dyptgående samtaler med sentrale politiske aktører, tenkere og revolusjonære fra hele verden. Temaet er «verden i morgen».

«Omveltninger og revolusjoner i Midtøsten har startet en epoke av politisk endring som fortsatt utfolder seg. I Vesten har forringelse av rettsstatens demonstrerte konkursen i gang ledende politiske institusjoner og ideologier. Internett har aldri vært så sterkt, eller så mye under angrep.», lyder meldingen.

- På dette avgjørende øyeblikket er det en bevissthet om behovet for å radikalt revurdere verden rundt oss, står det i pressemeldingen.

WikiLeaks har vært ved frontlinjen av denne globale bevegelsen for forståelse og endring. Grunnleggeren Julian Assange har vært forkjemper for en pågående Grand Jury undersøkelse i USA for over 500 dager nå, er en av verdens mest gjenkjennelige revolusjonerende tall.

Assange trekke sammen kontroversielle røster fra hele det politiske spektrum - ikoner, visjonærer og makt mennesker som hver får tilby et vindu mot «verden i morgen», og deres ideer om hvordan å sikre seg en lysere fremtid.

- Gjennom denne serien vil jeg utforske mulighetene for vår fremtid i samtaler med de som former den. Er vi på vei mot utopi, eller dystopia og hvordan vi kan sette våre veier? Dette er en spennende mulighet til å drøfte visjonen med mine gjester i en ny stil av ett show som undersøker sine filosofier og kamper i en dypere og klarere måte enn det som har blitt gjort før, sier Julian Assange i meldingen.

Programmet har sendestart i midten av mars, opplyser Wikileaks-grunnleggeren, men det er uklart hvilke kringkastere eller TV-nettverk som til nå har plukket opp serien.

En annen mulighet er at Wikileaks velger å sende programmet på nett-TV. Men Assange skriver at over 600 millioner seere over kabel, satellitt og bakkenett kringkastingsnett vil få se programmet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere