NA24.no

Avis ga mobiltelefon til siktet

Foto: Foto (Privat)
Bergens Tidende låner ut mobiltelefon til en av de siktede i Ragnhild-saken.

Ifølge Bergensavisen BA har Bergens Tidende gitt en mobiltelefon til en av de siktede i Ragnhild-saken. Den 15 år gamle Ragnhild Helsengreen døde i Bergen lørdag morgen. I etterkant av dødsfallet har media vært opptatt av ansvarsforholdene rundt jenta og hennes historie.

- Det stemmer at vi har lånt ham en mobiltelefon. Det gjorde vi for at vi skulle kunne holde kontakten med ham.... Vi har ikke gitt ham noe. Mobilen er fortsatt vår eiendom. Det var vi som lånte ham denne mobilen for at vi skulle kunne holde kontakt med ham, dette var ikke et ønske fra hans side, og på ingen måte en kompensasjon for opplysninger, sier nyhetsredaktør Gard Steiro i Bergens Tidende.

Ifølge BA den siktede 18-åringen at avisen skulle kjøpe et kontantkort til ham, hvis de ønsket å prate med ham.

- Dere tjener mye penger på å skrive om meg i avisen. Du skjønner jo at jeg må få noe ut av det også, sier han til avisen.

Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund er kritisk til BTs utlåning av mobiltelefon, og mener dette ikke er forenlig med god presseskikk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere