NA24.no

Avis identifiserte asyladvokat

Sist oppdatert:
Aftenposten.nos lesere kunne identifisere advokaten som er siktet for å skutt mot asylmottak.

Aftenposten har i likhet med andre norske medier valgt å ikke identifisere advokaten som nå har innrømmet at det var han som skjøt og skadet en 16-årig asylsøker. Men en svikt i rutinene gjorde at det likevel var mulig å finne navnet på Aftenposten.no.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Selv om det sladdete bildet av advokaten ikke hadde noen identifisering på nettsiden, så var det mulig å åpne bildet i bildeprogrammet photoshop og lese av bildebeskrivelsen hva advokaten heter.

- Rutinesvikt
Aftenpostens nyhetsredaktør Ole Erik Almlid sier til NA24 Propaganda at det var en rutinesvikt som gjorde identifiseringen mulig.

- Det som har skjedd her er at de som har åpnet bildet i photoshop har fått opp den teksten som fulgte bildet fra Scanpix. Vi har som praksis at denne teksten skal fjernes, men det har ikke skjedd her. Denne teksten har det vært mulig å få opp en halvtimes tid på søndag, så ble teksten oppdaget og fjernet, sier Almlid.

Han vil poengtere at bildet ikke har ligget allment tilgjengelig og at det har krevet en viss datakyndighet å finne fram til advokatens navn.

Ville ikke identifisere
Almlid karakteriserer identifiseringen som uheldig.

- Vi ønsket ikke å identifisere, så det er klart at det er uheldig det som har skjedd. Nå arbeider vi med å få inn et filter slik at fjerningen av «caption-tekst» (tekst som følger bilder fra bildebyråer, journ.anm.) skal skje automatisk. Dette er en problemstilling vi har vært kjent med og som vi har rutiner for, men her har det åpenbart sviktet, sier Almlid.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere