NA24.no

Baasland blir Skavlan-gjest

Foto: Aagaard, Rolf M. (Rogalands Avis Overskrift:)
Sist oppdatert:
Bedrageridømte Bjarte Baasland blir gjest i Norges største talkshow.

(SIDE2): Skavlan satte ny seerrekord i forrige uke da prinsesse Märtha Louise var gjest.

Les mer om det her: - Jeg tror ikke på engler

Bedragerigjest
Dennne uken går Fredrik Skavlan på lufta med hovedpersonen i en av årets mest omtalte bedragerisaker.

Biskopsønnen Bjarte Baasland har spilt bort over 50 millioner kroner på internett. Pengene har blant annet kommet fra moren som har tatt opp lån hos venner i den tro at pengene skulle gå til forretningsinvesteringer. Baasland er dømt til fire års fengsel og kommer til Skavlan for å fortelle om sin spillavhengighet, skriver NRK i en pressemelding om fredagens Skavlan-gjester.

Til sammen har Baasland spilt vekk mellom 60 og 70 millioner. 40 av disse har han i hovedsak fått gjennom lån via sin mor Bodhild Baasland, som har lånt av venner og slektninger.

Les mer om saken på Nettavisen: Baasland fikk fire år

Anker
Baasland er dømt til fire års ubetinget fengsel i Oslo tingrett, for blant annet grovt bedrageri av 26,6 millioner kroner. Han er også dømt må han også betale rederiarvingen Cecilie Nustad hele erstatningsbeløpet på drøye 26 millioner kroner.

Dommen er anket.

- Lider av avhengighet
Under rettssaken fortalte Baasland at han lider av spilleavhengighet. Han fortalte også at internettspillselskapene tilbød ham penger og reiser for å få ham til å spille mer. Blant annet tilbød spillselskapene ham bonuser i form av penger og turer rundt om i Europa.

- Bonusene var i størrelsesordenen 200-300.000, og var mente å oppmuntre meg til å fortsette å spille, forklarte Baasland under rettssaken.

Biskopsønnen har gått til søksmål mot internettspillselskapene CenterBet og Bet365, og har blant annet søkt om erstatning for beløpet han tapte på spilleavhengigheten.

Som et motsvar har Bet365 gått til sak i England, for å få engelsk rett til å bestemme at norsk rett ikke kan føre en slik sak her hjemme.

Svensk 70-tallshelt
Andre gjester hos talkshowkongen denne uken er artisten Magnus Uggla, forfatter og jurist Jens Lapidus og korrupsjonsjeger Eva Joly.

Eva Joly gjorde seg kjent som korrupsjonsbekjemper i Frankrike under den såkalte ELF-affæren. På 1990-tallet brukte oljeselskapet Elf Aquitaine milliarder av franc for å bestikke politikere, og 100 personer ble dømt. Joly levde med en konstant eskorte av livvakter mens rettsprosessen pågikk.

Sissel Kyrkjebø og Odd Nordstoga står for musikken.

«Skalvlan» ser du på NRK1 fredag klokken 21.25

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere