*Nettavisen* Økonomi.

Bach og Allard forlater Microsoft

Foto: (Microsoft)

Microsoftsjef Steve Ballmer bekrefter at J. Allard og Robbie Bach forlater selskapet.

26.05.10 09:58

HTML EMBED

Wall Street Journal skrev mandag om en større opprydning i Microsofts avdelinger for å få litt frisk luft inn i gangene. Ryktene gikk blant annet ut på at J. Allard var på vei ut av selskapet.

LES: Ballmers e-post til de ansatte

I et skriv til de ansatte bekrefter administrerende direktør Steve Ballmer at både Allard og sjef for Microsofts underholdningsavdeling, Robbie Bach, sier takk for seg.

Ballmer annonserer samtidig en omstrukturering internt i Microsoft.

Allard regnes som Xboxens far og var sentral i utviklingen og lanseringen av konsollen, og hadde ansvaret for den tekniske utviklingen. Allard var også en av nøkkelpersonene bak Xbox Live og XNA, og er en av hoverpersonene bak Microsofts internettstrategier. De siste årene har Allard jobbet med utvilingen av nettbrettet Courier, men dette prosjektet ble skrinlagt.

Her kan du lese J. Allards avskjedsbrev til sine kollegaer i Microsoft.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Microsoft)

Bach har jobbet i Microsoft i 22 år, og er blant annet en av sjefene som banet vei for «Office»-programvaren på 90-tallet. Den gang hadde «Corel» og «Lotus» 80 prosent av markedet, mens Microsoft ble avspist med 20, ifølge Wikipedia. I dag er situasjonen en ganske annet.

Bach har de siste årene ledet Microsofts underholdningsavdeling med ansvaret for blant annet Xbox 360, Zune og Windows Phone 7.

- Samtidig med Robbies avgang foretar jeg flere endringer i organisasjonen for å sikre at vi har de riktige lederne i de riktige stillingene i det vi gjør oss klare for den neste store bølgen av produkter og tjenester. Fra og med 1. juli vil Don Mattrick, sjef for interaktiv underholdning, og Andy Lees, sjef for mobil kommunikasjon, rapportere direkte til meg, skriver Ballmer i en e-post til sine ansatte 25. mai.

Nøyaktig hvilke sjefer som skal til hvilke stillinger på lavere nivåer er ikke klart ennå. Microsofts endringer kommer i en tid hvor selsapet møter svært hard konkurranse fra selskap som Apple, Google, Nintendo og Sony.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.