*Nettavisen* Økonomi.

Bake-TV hever TV3

Foto: TV3

Endelig lykkes kanalen.

11.03.13 12:18

TV3 har i langt tid slitt med dårligere seertall. Søndag kveld kom redningen.

Les mer: TV3 har aldri gjort det dårligere

Kanalen hadde premiere på «Hele Norge Baker» med skuespiller Line Verndal som programleder. Over 230.000 nordmenn fikk med seg det første programmet.

– Det er gledelig og veldig oppløftende at TV3 endelig lykkes denne våren. Dette er langt flere seere enn de kunne håpe på. I tillegg fikk programmet gode anmeldelser i avisene. Det gir sterk tro på at seertallene holder seg utover, sier Morten Wiberg, TV-ekspert i mediebyrået Carat til Nettavisen NA24.

Programmet hadde også en bra seerprofil. De fleste var mellom 20 og 50 år. Rundt 60 prosent av seerne var kvinner.

Hentet fra utlandet

I programmet kjemper 12 deltakerne om å tittelen «Norges beste amatørbaker.» I løpet av ti uker skal deltakerne briljere på kjøkkenet. Vinneren får gi ut sine oppskrifter i en egen bakebok.

(Saken fortsetter under bildet.)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Privat

Dommere i realityshowet er Åpent Bakeri-gründer Øyvind Lofthus og Pascal-gründer Pascal Dupey. Programmet er basert på realitykonseptet «The Great British Bake Off».

Over 300.000 valgte videregående

Søndag var Lene Kongsvik Johansen tilbake på skjermen. Den prisvinnende humorserien «Kongsvik ungdomsskole» er erstattet med «Kongsvik videregående». Nesten 310.000 nordmenn fikk med seg sesongpremieren på TVNorge.

– Det er oppløftene. TVNorge hadde et håp om over 300.000 seere, så dette er bra tall, sier Morten Wiberg i Carat.

Fall for TV 2

«Hver gang vi møtes» hadde forrige helg sin siste sending. På lørdag var programmet erstattet med «Smartere enn en 5. Klassing?».

– Programmet hadde 427.000 seere. Det synes jeg er bra for å være lørdag kveld. Jeg tror nok at TV 2 er lettet at den endte over 400.000 seere, sier Morten Wiberg.

Likevel, tallene for lørdagskvelden til TV 2 er lavere. Sesongpremiere av «Hver gang vi møtes» hadde til sammenligning 986.000 seere i snitt.

Følg Nettavisen NA24 på Facebook

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.