NA24.no

Baksaas med sterke resultater

Foto: Roald, Berit (Scanpix)
Sist oppdatert:
Tjente 24,6 milliarder kroner tredje kvartal.

I tredje kvartal 2011 var Telenors driftsinntekter 24,6 milliarder kroner, tilsvarende en organisk inntektsvekst på syv prosent. EBITDA før andre poster var 8,3 milliarder kroner, EBITDA-marginen var 34 prosent, og kontantstrøm var 5,5 milliarder kroner. Antall abonnement i Telenors konsoliderte mobilvirksomheter økte med mer enn fem millioner i første kvartal.

- Jeg er glad for at Telenor fortsetter å forbedre sine finansielle resultater i en tid der verden preges av avtagende vekst og økende risiko. Tredje kvartal 2011 viste at Telenors geografiske tilstedeværelse gjør det mulig for oss å oppnå solid avkastning fra modne markeder og samtidig vokse i vekstmarkeder, sier Jon Fredrik Baksaas, konsernsjef i Telenor i en melding.

Resultatforbedringer i Uninor
- Uninor i India begynner å vise forbedringer i EBITDA-resultatet, og er i rute til å bli en lavkostoperatør. Det regulatoriske rammeverket er fortsatt uklart, og vi oppfordrer indiske myndigheter til snarlig å bringe klarhet i dette. Myndighetene bør vise engasjement i forhold til bransjen og drive prosessen fremover, forklarer Baksaas i meldingen.

Les hele kvartalsrapporten her

VimpelCom
- Vi er glad for at VimpelComs ledelse har kommunisert økt fokus på operasjonelle resultater, tilbakebetaling av gjeld og utbetaling til aksjonærene, sier Baksaas i meldingen.

Anerkjent for bærekraft
- Telenor har for tiende år på rad blitt anerkjent som et av de ledende selskapene på Dow Jones Sustainability Index (DJSI), verdens mest omfattende årlige analyse av selskapers bærekraft. Bærekraftig vekst er en viktig del av Telenors måte å drive virksomhet, og jeg er glad for at vår innsats for å utvide fordelene av telekommunikasjon blir anerkjent," sier Baksaas.

Justerte utsikter for 2011
- Til tross for makroøkonomisk turbulens og flom i Asia har våre virksomheter klart seg bra så langt. Vi justerer utsiktene for 2011 basert på solide resultater de første ni månedene og forventninger for resten av året, sier konsernsjefen i meldingen.

Nøkkeltall
Tabellen nedenfor viser nøkkeltall for tredje kvartal i 2011 sammenlignet med foregående år:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere