NA24.no

Barack Obama ettersøkt

Sist oppdatert:
På nettet. Men han er i ferd med å bli tatt igjen av en kvinne.

Det er en måned igjen til det amerikanske presidentvalget. Og blant nordmenn er den en kandidat som er klar favoritt.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Siden det ble klart i mars at John McCain stiller som kandidat for republikanerne er det demokratenes kandidat, Barack Obama, som har vært mest «ettersøkt» foran dataskjermen.

Dette viser en gjennomgang av de siste måneders søkestatistikk fra Norges største søkemotor, utarbeidet for NA24 Propaganda.

- Barack Obama er en klar favoritt blant nordmenn, skal vi måle etter hvor stor interesse det er etter ham i forhold til John McCain. Under hele kampanjeperioden har Obama vært den klart mest etterspurte presidentkandidaten på Kvasir, sier informasjonskonsulent, Renate Morken, i Kvasir.

Hun mener at søkestatistikk fra Kvasir gir et godt bilde av hva nordmenn er opptatt av.

Barack Obama har hver måned siden mars ligget på søketoppen. Like stor er ikke interessen for hans stedfortreder.

- Joe Biden ukjent
- Når det gjelder visepresidentkandidatene så er Joe Biden svært anonym på Kvasir i forhold til Sarah Palin. Palin har jo fått klart mer oppmerksomhet i media, noe som nok forklarer interessen på Kvasir, sier Morken i Kvasir og fortsetter:

- Ifølge våre søketall kan det se ut til at Joe Biden var helt ukjent for nordmenn før han ble nominert som visepresidentkandidat i august.

Og forskjellene i interessen blant de to visepresidentkandidaten ser ikke ut til å minske.

Forbi Obama
- I september var det spesielt stor interesse for Palin. Hun var den klart mest «ettersøkte» av kandidatene og det ble søkt over dobbelt så mange ganger etter henne som etter Barack Obama, sier Morken til NA24 Propaganda.

På oversikten for september havnet presidentkandidat John McCain på tredjeplass mens Joe Biden tok sisteplassen av de fire.

Selve presidentvalget går av stabelen tirsdag 4. november 2008.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere