*Nettavisen* Økonomi.

Bård og Harald kan bli mangemillionærer

Foto: (Scanpix)

Stor tro på deres nye firma.

17.03.10 13:48

Komikerduoen Bård Tufte Johansen og Harald Eia slutter i NRK for å starte eget produksjonsfirma kalt Funkhauser.

- Jeg har stor tro på Bård Tufte og Harald Eia. Alt de har gjort sammen tidligere har blitt snakkiser. Humorister er ofte smarte mennesker, og disse to har gang på gang levert varene, sier PR-ekspert Trond Albert Skjelbred hos Nor PR til NA24 Propaganda.

Dinamo-topp Odd Arvid Strømstad tror også humorparet kan lykkes bra i markedet. Han tror at de kan tjene like mye penger som Thomas Giertsen. Giertsens selskap Feelgood Scene og Film hadde en omsetning på 42 millioner kroner i 2009.

- Det er ingen grunn til å tro at de ikke vil kunne oppnå det samme som ham. Innenfor humor og satire er disse to absolutte enere i Norge, og med seg selv som merkenavn får de en utrolig bra start. I tillegg viser de nå at de også funger er i mer seriøse programmer, sier han til Dagbladet.

Fortsetter på NRK
Tirsdag ble det meldt at Bård Tufte Johansen og Harald Eia forlater NRK for å starte opp med Lars Hognestad, som de tidligere har jobbet sammen med.

- Dette er helt udramatisk. Istedenfor å være frilansere, starter vi nå vårt eget produksjonsselskap. Men vi kommer til å fortsette å være på NRK-skjermen, sa Bård Tufte Johansen til NRK.no.

Bård Tufte Johansen startet som programleder i ungdomsprogrammet «U» i 1991 fire år senere slo han seg sammen med Harald Eia i programmet «Lille Lørdag».

- Blir rart
- Det har ikke gått opp for oss ennå, at Harald og jeg skal slutte i NRK. Det blir rart å ikke skulle trene, gå til tannlegen og ha kostymene sine i NRK-bygget lenger, sier Tufte Johansen til VG Nett.

Harald Eia og Bård Tufte Johansen leder i dag programmene «Hjernevask» og «Fotballkrigen» på NRK.

Tufte Johansen utelukket ikke at de også vil kunne skrive programmer for andre medier enn statskanalen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.