NA24.no

Begge trakk seg i Fædrelandsvennen

Sist oppdatert:
Begge kandidatene til redaktørstillingen i Fædrelandsvennen trakk seg.

Marit Haukom og Gunnar Stavrum var styrets to favoritter. Rett før avgjørelsen skulle falle trakk begge kandidatene seg.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Fikk ikke tillit
Redaktør i Edda Media, Marit Haukom, begrunner sitt nei med at hun ikke fikk tillit fra redaksjonsklubben i avisen.

Hun mener at utfordringen ville bli for stor uten tilstrekkelig oppslutning fra de ansatte i den redaksjonen hun eventuelt skulle lede, ifølge en pressemelding.

Vil ikke flytte
Nettavisen-redaktør Gunnar Stavrum begrunner sin avgjørelse med at avisen fortjener en redaktør som også bor i Kristiansand. Han ønsker ikke å bli ukependler fra Oslo.

Styreformann i Fædrelandsvennen, Jan Erik Knarbakk, tror på en avgjørelse til høsten.

- Vi håper selvsagt å ha en ny sjefredaktør på plass til 1. oktober. Men nå er tiden knapp, og vi kan ikke være sikre på at det lykkes. For styret er sikkerhet for kontinuitet og forutsigbarhet vesentlig i alle fall, både internt i bedriften og eksternt, sier han ifølge pressemeldingen.

Adm. direktør Lars Erik Torjussen kan overta som redaktør i en overgangsperiode når Finn Holmer Hoven går av 1. oktober.

Lars Erik Torjussen er anerkjent i alle deler av Mediehuset Fædrelandsvennen som en dyktig og målbevisst leder. Styret mener at Torjussen i en overgangsperiode vil kunne ivareta ansvaret også for innholdet og den redaksjonelle virksomheten i Fædrelandsvennen på en tillitvekkende måte, sier Knarbakk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere