Bekymret for kuttene i mediebransjen

Bergen (NTB): Godt over 200 årsverk har i løpet av de siste tre årene forsvunnet fra landets ti største avisredaksjoner.

07.05.15 03:38

– Fryktelig mange av de yngste, med den beste digitale spisskompetansen slutter. I tillegg er det veldig mange av de eldste, med den lengste yrkeserfaringen og største kunnskapen, som slutter eller går av med tidlig pensjon. Selv om utdanningsnivået i norske redaksjoner aldri har vært høyere, så kan dette gi trasige kompetanseproblemer, sier Knut Olav Åmås, direktør i Fritt Ord og tidligere kultur- og debattredaktør i Aftenposten til Bergens Tidende.

Han mener en kompetent og dyktig stab er grunnlaget for god journalistikk, og sier nedbemanningen i redaksjonene bærer preg av en farefull utvikling.

Ifølge Thomas Spence, leder i Norsk Journalistlag, har de mistet 850 medlemmer siden årsskiftet 08/09. Det vil si at fagorganisasjonen i gjennomsnitt har minsket med over hundre medlemmer i året.

TV- og radiobransjen har også kjent effekten av økt konkurranse. TV 2 hadde sin store kuttrunde i 2010. Ifølge Journalisten nedbemannet selskapet med i underkant av 200 årsverk. I årsrapporten for 2014 var TV 2 oppført med 542 redaksjonelt ansatte.

NRK har til sammen 1.777 journalister fordelt på blant annet TV, radio, nett og programskaping. Det er 120 flere enn for fem år siden. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag