NA24.no

Ber mediefolk ta etikkdebatten

Foto: Holm, Morten (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Kulturminister Anniken Huitfeldt takket norske medier for terrordekningen.

Dekningen av 22.juli ble bredt debattert på årskonferansen til MBL i Larvik i dag da Kulturminister Anniken Huitfeldt innledet konferansen sammen med en rekke mediesjefer.

Kulturminister Anniken Huitfeldt og en rekke mediesjefer møttes til debatt om medienes dekning av terroraksjoene i Oslo og Utøya 22. juli. Statsråden innledet debatten med å takke mediene for innsatsen.

- Det var veldig mange pressefolk som hadde veldig vanskelige og tøffe dager på jobb. Mange måtte ta vaskelige presseetiske valg i en tid hvor journalister var sterkt følelsesmessig involvert. Hvor behovet for ferske nyheter var stort. Jeg vil takke dere for at dere ga oss nyhetene i denne vanskelige tiden. Jeg mener også at mediene bidro vesentlig til at stemningen etter angrepene var preget av omsorg og samhold, ikke hat. Det vil jeg takke mediene for, sa kulturministeren under debatten på Årskonferansen til Mediebedriftenes Landsforening (MBL).

Statsråden oppfordret mediefolk til å ta debatten om den massive mediedekningen av terroraksjonene ute i det offentlig rom.

Les hennes innlegg her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere