*Nettavisen* Økonomi.

Berlusconi drapstruet på Facebook

Foto: CHRISTOPHE SIMON (AFP)

Full alarm i Italia.

Den skandaliserte italienske statsministeren, mediemogulen og multimilliardæren har gjennom tiden opparbeidet seg en rekke kritikere. Men få om noen har gått så langt som det italiensk politi har funnet på Facebook.

Italiensk politi skal nå granske Facebook-gruppene «La oss drepe Berlusconi» og «Død over Berlusconi», følge nyhetsbyrået AFP.

Truer Facebook
Politiet skal blant annet ha bedt Facebook om å stenge for at folk kan komme inn på gruppen «Død over Berlusconi» uten at den fjernes fra nettverket. Facebook har også blitt bedt om å overlevere personlig informasjon av de som har kommet med truslene. Dersom Facebook ikke etterkommer kravene truer myndighetene med at de vil ta ut søksmål mot det sosiale nettverket.

Gruppen «La oss drepe Berlusconi» som har rundt 16.000 medlemmer og ble satt opp i september 2008 har siden starten av oktober blitt ledet av et medlem som kaller seg selv «Companion Raul». Han hevder i italienske medier at han ikke ønsker noens død, men flere medlemmer på gruppen har skrevet trusler på siden under sitt fulle navn. Blant annet er det en som har skrevet at Silvio Berlusconi vil ende opp som Kennedy, ifølge AFP.

Politikerne raser
Som en følge av nyheten har flere av landets toppolitikere betegnet saken som en hatkampanje og opposisjonsleder Dario Fransceschi mener at siden bør stenges ned.

Landets utenriksminister Franco Frattini har kommet med en kraftig advarsel der han minner om tilstandene Italia opplevde på 70-tallet, da landet var herjet av en rekke likvidasjoner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.