*Nettavisen* Økonomi.

Betaler politikere for å stille på TV

BBC-logo Foto: Scanpix

BBC tatt med buksene nede.

08.10.11 19:49

Fredag kom avsløringer om at medlemmer av parlamentet deltar i tv-programmer mot betaling.

Britiske politikere mottar tusenvis av pund, titusenvis av kroner, for å opptre på talkshow og diskusjonsprogrammer, ifølge Daily Mail.

Den britiske statskanalen er lisensfinansiert, og denne ordningen er ikke mer populær i Storbritannia enn NRK-lisensen er her til lands.
TV-kanalen har måttet gjennomføre en rekke sparetiltak, og derfor vekker avsløringene om politikerhonorar oppsikt. Det er heller ingen hemmelighet at tjenestene her også går andre veien. Politisk goodwill kan naturlig nok også føre til økte inntekter for BBC.

Det er snakk om en rekke toppolitikere som har mottatt penger fra statskringkastingen, deriblant Diane Abbott, Hilary Benn Caroline Flint , og Sir Menzies Campbell, ifølge granskingen av registeret som viser oversikten over parlamentsmedlemmenes økonomiske status.

En av de mest lukrative programmene for politikerne er “Have I got news for you” hvor deltagelse i programmet kan gi 1500 pund i honorar fra TV-kanalen. Et annet program – “Cash In The Attic” betalte parlamentmedlem Abbot 1000 pund for å delta. Det skal sies at noen av politikerne donerer pengene til veldedighet, noen gir pengene til partiet, mens andre putter pengene rett i lommen.

I kjølvannet av opprørene tidligere i år, og skandalene fra parlamentet noen år tilbake, da flere medlemmer av parlamentet regelrett svindlet til seg skattebetalernes penger, er det mange engelskmenn som tviler på politikernes integritet. En sak som denne bedrer neppe tilliten til de folkevalgte.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.