NA24.no

BI legger ned journaliststudier

Foto: Solum, Stian Lysberg/Handelshøyskolen Bi (Montasje)
Ikke lenger lønnsomt.

Handelshøyskolen BI har besluttet å legge ned Bachelorstudiene i Medieutvikling og Journalistikk, og Økonomi og IT – ledelse fra høsten 2011.

Begrunnelsen er at studiene gjennom lengre tid har hatt for få studenter til å dekke kostnadene forbundet med å gjennomføre dem. Prognoser for høsten 2011 tyder på at dette fortsatt vil være tilfellet. BI er avhengig av lønnsomme bachelorstudier for å nå sine strategiske mål, og ser seg derfor nødt til å avvikle studiene.

-Det er synd å måtte avvikle studier som holder et godt faglig nivå. Men visjonen vår er å bli blant Europas ledende handelshøyskoler. Da trenger vi lønnsomme studier som gir oss økonomisk styrke til å videreutvikle oss faglig innenfor typiske handelshøyskolefag, sier rektor ved Handelshøyskolen BI, Tom Colbjørnsen.

Studenter som allerede har startet på studiet får tilbud om å fullføre etter planen.

Colbjørnsen forstår at de berørte faglige ikke er fornøyde med at bachelorretningene legges ned.

- Dette er et omstillingsprosjekt. Selv om de to bachelorstudiene legges ned vil de berørte fagområdene fortsatt være viktige bidragsytere til BIs øvrige kurs- og studieportefølje, avslutter Colbjørnsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere