NA24.no

(Scanpix/TV 2)

Birkeland gir seg i TV 2

Kari Birkeland har takket ja til sluttpakke i TV 2.

Birkeland har vært i TV 2 helt siden starten i 1992 og har den siste tiden vært programleder i «Magasinet». Nå har hun takket ja til sluttpakke, skriver Bergensavisen.

Andre profilerte TV 2-folk som Eli Strand, Terje Svabø, Christine Korme og informasjonssjef Marianne Røiseland har allerede gjort det klart at de sier farvel til TV 2.

Birkeland karakteriserer karrierevalget som «veldig udramatisk».

– Jeg har tenkt på dette en god stund. Jeg føler jeg har vært kjempeheldig som har fått gjort det mest spennende jeg kan gjøre gjennom mange år. Mange dyktige folk og nære kolleger har sluttet. Det er en tid for alt, og dette kan gjerne kalles et nå eller aldri. Hvis jeg først skulle gjøre noe, måtte det bli nå, sier Birkeland til BA.no.

Hun skal jobbe med «Magasinet» fram til jul og sier til BA at hun har flere aktuelle prosjekt på gang etter det.

Med sine 17 år i kanalen kan hun vente seg en sluttpakke på 17 måneder med 75 prosent av lønnen hun har hatt i TV 2.

TV 2 er i gange med sin tredje store kuttrunde og vedtok i oktober å kutte kostnadene med 150 millioner kroner. 130 årsverk kuttes i tv-kanalen. Av disse 130 årsverkene skal snaut 100 være faste stillinger, skriver BA.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere