NA24.no

Foto: Henrik Arneberg (Nettavisen)

Blåser nytt liv i sexsjikane-saken

Sist oppdatert:
Anker til Høyesterett.

Mona Høiness krevde erstatning fra nettstedet Hegnar Online, som eies av Trygve Hegnar, for ikke å ha fjernet seksuelle utsagn om henne som var skrevet på sidens debattforum.

Høiness tapte i tingretten og lagmannsretten, men ønsker nå å prøve saken for Høyesterett.

Hun vil ikke kommentere saken overfor Nettavisen. Kjendisadvokaten avventer til Høyesteretts ankeutvalg har behandlet saken.

Borgarting lagmannsrett opplyser at de mottok anken i forrige uke. Ankeutvalget har en behandlingstid på seks uker. Utvalget avgjør hvorvidt saken skal opp i Høyesterett.

Skulle ha fjernet de sjikanøse meldingene

I domsslutningen fra lagmannsretten heter det at anken forkastes og at Mona Høiness må betale Hegnar Media, og redaktør Stein Ove Haugen, 183.380 kroner i saksomkostninger.

De tre utsagnene, som Høiness saksøkte Hegnar Online for, kom i forbindelse med at magasinet Kapital, der Trygve Hegnar er eier og redaktør, hadde skrevet om den såkalte arvesaken der Mona Høiness arvet millioner fra en gammel kvinne hun var verge for.

Høiness mente at Hegnar Online ikke hadde utøvet sitt redaktøransvar og fjernet de sjikanøse meldingene.

Ville ha 275.000 kroner

Nettstedet ble felt for de tre utsagnene i Pressens Faglige Utvalg (PFU), som mente at utsagnene var grove. Likevel mente Hegnar Online i retten at selskapet ikke hadde juridisk ansvar.

I Oslo tingrett hevdet Hegnar Online at de bare formidler ytringer, men ikke er ansvarlig for innholdet og at Mona Høiness heller burde ha politianmeldt personene som skrev dem på debattforumet. Mona Høiness krevde derimot 275.000 i erstatning fra Hegnar Online og dets redaktør.

Verken Stein Ove Haugen eller Trygve Hegnar ønsker å kommentere saken overfor Nettavisen.

Har du nyhetstips? Tips tommy.brakstad@nettavisen.no!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere