Gå til sidens hovedinnhold

Ble du lurt?

Dette er dagen da Ronaldo selges til Spania for å redde portugisisk statsgjeld og Ruter har leid inn hunder for å sniffe snikere. Her er noen av aprilspøkene.

I dag er den dagen da kreative spøker blir presentert over en lav sko. NA24/Propaganda har gjort en liten gjennomgang av dagens presse og funnet disse «godbitene.»

Samfunnsproblemene
Et ikke ukjent problem for aktørene innen offentlig kommunikasjon er at folk sniker. Ifølge Aftenposten har Ruter vært riktig så kreative i sin kamp mot snikerne. Ifølge avisen har Ruter gått til anskaffelse av spesialtrente hunder, av rasen Tirolerbracke, for å snuse seg frem til de som ikke har løst billett. Les saken her .

Og når det er snakk om hunder så er Tønsberg Blad på banen med en fin en. Avisen skriver at Tønsberg kommune mener det er på tide å gjeninnføre hundeskatten, fordi en altfor stor del av driftsbudsjettet blir brukt til å fjerne hundebæsj. Les saken her .

Din Side har vært kreative og laget sin aprilspøk på grunnlag av problemene med Altinn. Ifølge avisen skal nå Altinn skrotes og selvangivelser leveres på den gamle måten på papir og innsendt via Posten eller Bring. Les saken her .

Og spøkene rundt landets styre og stell dekker ikke bare kommunale- og statlige problemer, men også fylkesnivå er representert i dagens 1 aprilspøker.

NRK Sørlandet har lagt ut en sak på sine nettsider om at det nå er mulig for beboerne i Agderfylkene å reservere seg i mot en fylkessammenslåing. Les saken her .

Fra teknologiens verden
IT-avisen skal miste all habilitet og bli et rent annonsebilag for Apple sine produkter. Fra og med førstkommende mandag skal avisen etter sigende utelukkende dreie seg om Apple sine produkter og navnet skal skiftes til Appleavisen. Les saken her .

- Apple vil naturligvis være behjelpelige med alt av det nyeste utstyret (samtlige ansatte blir utstyrt med en pakke bestående av MacBook Air, iPhone og iPad 2 for mest mulig effektiv jobbing) og tilgang til eksklusivt materiale. Vi kommer til å levere full dekning av selskapets pressekonferanser, og lover å være først ute med alt Apple-entusiaster er opptatt av, skriver avisen.

Noe som åpenbart er stikk i strid med det NA24 tidligere har fått opplyst fra Espen Berger, butikksjef for Eplehuset i Folketeaterpassasjen i Oslo.

- Vi har ikke noe innsyn i hva Apple planlegger å gjøre produktmessig fremover, eller hva de tenker å implementere i sine produkter. Ingenting! Det er en del av Apple sin policy at de holder kortene veldig tett til brystet helt fram til lansering, har han tidligere sagt til NA24.

HW.no en side for hardware på it fronten har programmert om siden sin slik at alle bilder roterer når musepekeren er på de. Og for se som skulle være i tvil så er dette ikke noen form for virus eller feil, men en praktisk spøk.

Sport, spill og utenrikspolitikk
Fra sportens verden melder The Independent i England at Portugal har solgt Cristiano Ronaldo til Spania, for 160 millioner euro, nesten 1,3 milliarder norske kroner. Ifølge den engelske avisen var salget en nødvendig handling for å redusere landets svulmende utenlandsgjeld. Les saken her.

Fra mer hjemlige trakter meldes det på LSK sine sider at den kommende tippeligakampen mot Brann må flyttes fra Åråsen til LSK-hallen grunnet sopp i gressmatten.

Giftsoppen clitocybe dealbata ble torsdag funnet i store mengder. Grunnet publikums og spilleres sikkerhet flyttes toppkampen mot Brann til LSK-hallen. Kun 1500 vil få plass. - Våre beste kunder vil få billetter, sier markedsdirektøren, melder fotballklubben på sine sider.

Andre store og usannsynlige nyheter fra sportsverdenen er publisert på procycling.no. Det nettstedet melder at 2016 blir det store året for norske sykkelinteresserte. For ifølge nettstedet skal åpningen av den sommerens Tour de France gå i Oslo og andre etappen gå fra Oslo til Grimstad. Les saken her.

Fra Hegnar Online kommer det en opplagt aprilspøk. Ifølge nettstedet skal hotellkonge og finanskjendis Petter Stordalen ta etter Hydro, og deres 100 års markering, og arrangere gratiskonsert i Frognerparken i forbindelse med 15-årsmarkeringen til Choice Hotels. Etter sigende skal han ha sørget for at U2 skal opptre for det norske publikumet i den anledning. Les saken her.

Det er også enkelte som syns det meste kan virke som om det mer humoristisk enn det egentlig er. Hans-Christian Vadseth, partner i rådgivingsselskapet First House, har postet følgende melding på Twitter idag.

«Har lest Dagbladet. Fant 13 aprilspøker.»

PS! For ordens skyld. Her er Nettavisens aprilspøk

Les flere saker på NA24

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden