*Nettavisen* Økonomi.

Ble intervjuet under sykeleiet

Foto: (Apple)

Biografien om Steve Jobs er på vei.

06.10.11 12:18

Tidlig i november kommer den autoriserte biografien om en av verdens største oppfinnere og innovatører.

De siste månedene brukte Jobs på å gjennomføre en rekke intervjuer med forfatter Walter Isaacson. Samtalene danner nå grunnlaget for en helt unik fortelling – den ufiltrerte historien om Steve Jobs’ liv.

Les også: Steve Jobs er død

«Han forandret våre liv og klarte å oppnå noe som de aller færreste gjør; han forandret måten hver enkelt av oss ser verden på.» Slik ordla president Barack Obama seg i en tale i natt, kort tid etter at dødsfallet ble kjent. Biografien vil avsløre mange nye og ukjente sider ved Jobs’ liv og virke, og den internasjonale lanseringen av boken regnes som en av de mest betydelige på lang tid.

Boken er skrevet av tidligere TIME-redaktør Walter Isaacson, som før dette har biografert en annen mytisk størrelse, Albert Einstein.

Les også: Dette bilde er ett par dager gammelt

Arbeidet med den norske utgaven har vært i gang i flere måneder, og har vært underlagt strenge sikkerhetstiltak for å ivareta konfidensialitet i forhold til bokens innhold.

- Steve Jobs er ikke bare en av verdens fremste innovatører. Han har satt mange av premissene for våre medievaner. Å kunne legge frem den ufiltrerte fortellingen om et så ekstraordinært liv, er uhyre spennende og et privilegium for oss som forlag, sier forlagssjef for sakprosa i Cappelen Damm, Ida Berntsen.

Boken vil foreligge på norsk både som e-bok og i innbundet utgave.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.