*Nettavisen* Økonomi.

Ble så irritert at han gikk til bokkrig

Foto: Privat

- Den avbestiller bokklubbenes bøker automatisk, sier Victor.

12.06.13 14:38

Et lite norsk utviklerfirma har laget en ny nettløsning som setter en effektiv stopper for medlemsbøkene fra bokklubbene.

- Vi ble irritert over at mange bokklubber har betingelser som gjør at du må betale for bøker hvis du glemmer å avbestille, sier daglig leder Victor S. Barrera i Skalar til Nettavisen NA24.

- For å bli kvitt problemet har vi laget en gratis web-app som automatisk avbestiller bøkene før fristen går ut, fortsetter han.

Løsningen som har fått navnet NoBook og er laget slik at medlemmene i bokklubbene selv kan ta kontrollen over utsendelse av månedens bok. Tjenesten er gratis og Barrera presiserer at de ikke har noen kommersielle interesser i dette.

Bra for miljøet

- Ved å legge inn dine medlemsdata i NoBook blir avbestillingen sendt automatisk, forklarer Barrera. Løsningen er spesielt praktisk for de som har mange bokklubbmedlemskap, sier Barrera.

Per i dag støtter NoBook de fleste av de største bokklubbene og flere blir lagt til fortløpende.

- Det sendes hvert år mange bøker rundt i Norge som mottakeren ikke vil ha. Mange blir også returnert. Med NoBook vil dette reduseres og det er bra for miljøet, fortsetter daglig leder.

Sendte ut nesten to millioner bøker

Boklubben er landets største boklubb. Rundt 1,8 millioner bøker ble sendt ut i 2012.

- Vi synes det blir interessant å se hvor mange medlemmer som velger å benytte seg av Skalars app. Vi har i Bokklubben også utviklet vår egen app som gir kundene full kontroll over medlemskapet, den har i lang har i lang tid vært blant de mest nedlastede i appstore og Google Play, sier Hilde R. Johnsrud, pressekontakt Bokklubben, til Nettavisen NA24.

Over 60.000 kunder har allerede lastet ned Bokklubbens app.

Hun ønsker ikke å svare på hvor mye selskapet vil tape på en slik løsning og hvor mange bøker som blir returnert hver måned.

Har du nyhetstips? Tips Nettavisens journalist!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag