Blindheim frister med PR-topper

Rektor ved Markedshøyskolen, Trond Blindheim.

Rektor ved Markedshøyskolen, Trond Blindheim. Foto: Markedshøyskolen

Profiler fra media og politikk til PR-studium ved Markedshøyskolen.

23.03.12 12:13

Markedshøyskolen henter inn nye faglige ressurser det nye Bachelor-studiet i PR og samfunnspåvirkning. Politisk rådgiver Ketil Raknes og statsviter Carl Erik Grimstad skal sammen med Karl Fredrik Tangen, Nils M. Apeland, Kjell Terje Ringdal, Øystein Pedersen Dahlen og Dag Inge Fjeld undervise på det nye studiet som starter opp til høsten.

– Det nye studiet legger vekt på politikk, retorikk og samfunnsforståelse i tillegg til klassiske PR-fag. Samtidig ivaretar vi økonomi- og ledelsesfagene. Dette blir en faglig krysning av NHH og Blindern, sier rektor Trond Blindheim i en pressemelding.

Ketil Raknes og Carl Erik Grimstad er foreløpig de siste fagressursene som er hentet til det nye studiet. Begge skal ha en deltidsstilling ved Markedshøyskolen.

FØLG NA24 PROPAGANDA PÅ FACEBOOK HER

Raknes har en mastergrad i amerikansk politikk fra Georgetown University i Washington DC og Universitetet i Bergen, og har i flere perioder siden 1999 vært politisk rådgiver i SV. Raknes er for tiden aktuell med boka «Høyrepopulismens hemmeligheter».

Grimstad er kjent som skribent, foredragsholder og samfunnsdebattant. Han er utdannet statsviter og arbeider som forsker ved Institutt for Journalistikk og lærer i presseetikk ved Norges Kreative Fagskole. Fra 1990–93 arbeidet han ved Det kongelige slott.

Studentene på det nye studiet får en praktisk tilknytning til PR-faget, med øvelser, presentasjoner og aktuelle case.

– Vår ambisjon er å sette PR-faget inn i en større ramme, og vise hvordan PR-aktører påvirker politikken, samfunnsdebatten og viktige beslutninger, sier Blindheim i meldingen.

Markedshøyskolen har 1 400 studenter og vil fra høsten 2012 tilby syv Bachelorstudier og én master. Skolen ligger i Kirkegata i Oslo og er en del av stiftelsen Campus Kristiania.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.